märts 13, 2021

3 väldet ja neliteist käänet

 See aga teeb kokku arvu PI!

Ja kõigele lisaks on sellel päeval meie emakeele sünnipäev, Kristjan Jaak Petersoni sünnipäeva järgi.
Ja kõigele lisaks on Albert Einsteini sünnipäev ja seda kuupäeva märgitakse kui

3.14 /ilma täendavate numbriteta 159265.... ....

Kahju, et keele ja matemaatika labastumine käib käsikäes. Üheks selliseks labastumise vormiks on kõikide asjade sättimine nii, et see meeldiks arvutile. Näiteks isikukood. Või pangakood, mida mina kunagi uhkusega peast mäletasin, seniks kuni sellele kleebiti lisaks veel mitu märki ja seetõttu ma igaks juhuks enam oma konto numbrit peast ei kirjuta. Lepingute, saatelehtede, tavaliste, isegi  5 euroste maksete, kõigi asjade numbrid on üüratud ja sageli sellise lihtsa asjaga, nagu sularaha, maksta ei saa. Võib olla bitcoin selles mõttes säästab ja päästab, et sellist digitaalset raha ei saa väsimatult juurde trükkida. vbl. Aga teises otsas on teadmine, et sellise digitaalse jama loomiseks kulub energiat mõne suurriigi energiatootmisega võrreldavas mahus. Selle pii 3145.... triljonit või biljonit või miljardit kümnendkohta arvutada ei ole enam eriti keeruline, omal ajal aga oli tõeline saavutus, kui teati, et 22/7 ongi Pi.
Sellisena leiab selle arvu Egiptuse Suures Püramiidis. Ei saa jätta märkimata, et pole vähimatki tõendit selle kohta, et egiptlased ISE teadsid, et 22/7 on niivõrd hea pi lähend!
355/113 on aga väärtus, mida kasutades saab hõlpsasti lollitada enamikke inimesi ja sirkli ning joonlaua abiga teha ära antud ringiga võrdväärse pindalaga ruudu konstrueerimine. Selle töö tegi ära Ramanujan.
Kuidas aga oma ilusat keelt hoida või kaitsta? Selleks ei tea mina muud meetodit, kui lugeda vana aja raamatuid, näiteks niinimetatud Eesti Aja raamatuid. Isegi nõukogude aja raamatud on kohati head, aga mida uuemaks ajaks kõik muutub, seda labasemaks ja rumalamaks kõik läheb. Tervete põlvkondade ajud on suudetud vale keele, vale mõtlemise, vale käitumise, valede eeskujude abiga suunata valele, väga valele teele. Sealt teelt tagasipöördumine oma koju, oma vaimse hälli juurde on valulik, aga vältimatu. Kõik see ülehaibitud tehnoloogia ei ole mitte xxxxxgi väärt, kui inimesed kaotavad arusaamise oma vaimsest olemusest. 
Ja sama tehnoloogia võimetus toime saada isegi sellise pisikese asjaga, nagu viirus, vaid kriipsutab alla meie praeguse tehnoloogilise seisu abitust. Ühest otsast leiutatakse lausa saatanliku visadusega võimalusi, kuidas mõnele mõeldavale vastaspoolele palju muresid tekitada. Üheks selliseks mureloomise meetodiks ongi ju viiruste kokkupanek. Teisest otsast samade viiruste komponeerijad laiutavad käsi, kui tulemus pääseb laborist välja ja käitub mitte nii, nagu eeldatud. Praegu ta käitub mitte väga hästi. Tekivad mutatsioonid ja isegi mitte Hiina enam ei pääse bumerangist. Praegu see bumerang vist on valmimas Brasiilias, aga kui ta seal veel ei ole valminud, siis valmib ta kusagil mujal.
Kas see aga õpetaks inimesi viiruselaborites sellist näperdamist lõpetama? Vaevalt. 
Mingis mõttes kordab see tuumatehnoloogiaga toimunut. Kõigepealt mingi suur pomm, ülivõimas relv, peaasi, et gaasi vajutades saab suure paugu teha.
Seejärel, kui pommide tegemise võimekusest aega üle jääb, natukene nagu energiatootmist ja muid muresid. Nii 100 aasta möödudes võib tekkida võimalus, et tuumatehnoloogiast ongi veidi kasu, sest mingite teiste energiatootmise viisidega ei olda saadud hakkama.
Irooniline, et ma postitan selle 10 aasta pärast Fukushimat, täie teadmise juures, et praeguse kursi puhul on meil tõesti valida vaid HALBADE ja VÄGA HALBADE variantide vahel. Tuumatehnoloogia on halb variant, tuule-, päikese- ... ja muu rämpsenergia (võlgnen siin viite Ats Millerile) on aga selge tee katastroofile. 
Viirustega näperdamine tuleks aga kohe lõpetada ja keskenduda lõpuks ometi sellele, kuidas neist lahti võiks saada! See tee on tegelikult võimalik, inimese organism on üsna vastupanuvõimeline, kui seda õieti sättida. Aga selleks on lisaks vaktsiinidele vaja läbi mängida ka teised kaitsemehhanismid, eriti võimas selles mõttes on D vitamiini piisav kogus organismis, aga võib-olla palju muudki. Näiteks pidavat covid vastu aitama.... suitsetamine.
Aga ma ei hakka siin edasi targutama. 2 kuud oleme tõsises kriisis. Suvi toob puhkust (D vitamiin, muud mõjurid, mida endiselt korralikult ei uurita) ja sügisel algab kõik otsast peale. Ühel hetkel, kui meditsiinitööstuse võimetus saab täiest ilmseks, tuleb teha raske valik ja lihtsalt öelda endale, et oleme samas ajastus tagasi, kui inimesi kiusasid väga ohtlikud nakkushaigused, üheks nendes ongi COVID ja selle tekkes oleme ise osalised olnud. Kogu meditsiin tulebki nii üles ehitada, et olla võimeline järjekordset puhangut tõrjuma. Lõputult piirangute seltsis elada ei saa ja sügis näitab, kas vaktsineerimisega saab kaotada covid viiruse olemasolu või vähemalt sundima ta muteeruma leebemasse vormi. Senini ei ole seda suudetud. Huvitav, tõenäoliselt evolutsioon aga sätib selle ise paika, tõsi, selleks peab terve põlvkond selle nuhtluse all kannatama!
Kui aga kusagil laborites viirustega näperdamine edasi kestab, on vaid aja küsimus, kui reale
Seagripp - covid .... lisandub uus ja palju "parem" tegija.
Aga ma ei hakka praegu edasi maailmaparandamisega tegelema. 
Nii vähe tulu, kui sellest võibki tõusta, on parim asi, mida praegu saab teha - koristage oma tuba ära. Nii otseses kui ka ülekantud mõttes. Siis võib ka maailmaparandamisest midagi välja tulla ...


2 Comments:

Blogger LEONHARD said...

Faktivead. COVID 19 (inglise keelne lühend nimetusest: Coronavirus disease 2019) on haigus, mitte viirus. Praegu leviva koroonaviiruse nimi on SARS-CoV-2 (Ägeda raskekujulise respiratoorse sündroomiga koroonaviirus 2). Viirus kuulub RNA-viiruste hulka, koroonaviiruste perekonda.Tegemist on +ssRNA-viirusega (Positiivne üheahelaline RNA-viirus.

aprill 12, 2021 1:08 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Tõepoolest peaksin oma toad ära koristama ja seda otseses mõttes.. mattun tolmu alla muidu

oktoober 17, 2021 8:07 AM  

Postita kommentaar

<< Home