juuni 26, 2020

Tšaikovski 5. sümfoonia koroonaajastul



Väga hingestatud, väga ilus ja väga väga praegust aega iseloomustav.
Kõik see orkester kuidagi eraldi ja samal ajal koos väljendamas inimese  sisemise saatuse teemat.
Kahe laine vahepealne olek, suvine põualõõgastus.
Mõned väljendavad seda olu mõttetus ja pöörases (vene?) mässus. Ehk selleks, et unustada, et saatuslik köha võib tabada sind isegi praegu, kõrgsuvel.

Ehk päästab päike ja sellest saadud D vitamiin (!! kes ei päevita, võtke praegugi kapsleid!).
Ehk päästavad ehmatus ja sellest säetud reisimise ja suurte rahvakogunemiste tõkendid? Aga sellest Hiina nuhtlusest ei pääse me niipea, ütleb miski ja 2 lainest me ei pääse!
Väga iseloomulik on selle ümber tõik, et suurriigid on jäänud vait. Tõenäoliselt saadakse liigagi hästi aru, et nahkhiirte muinasjutt ei kanna. Et see labor oli seal Wuhanis turule liigagi lähedal. Ja siis jõutakse järelduseni, et meie ju ka, et meie (s.t. Lääs)  tegelikult alustasime. Et see viiruste manipuleerimine on käinud vähemalt 20 aastat, juba seagripp ei saanud saada valmis lihtsa loodusliku ristumise teel!
Lugesin vahepeal üle oma seagripi alased kompilatsioonid ja jõudsin järeldusele, et see komme tegelda viiruste muteerimistega samal ajal on tõrjunud kõrvale lihtsad ja vajalikud uuringud, mida praegu terve inimkond vajab.
Me ei TEA, kuidas viirus levib. On olems superlevitajad ja sesoonsus, nagu gripil. Aga keegi ei tea täpselt, miks ja kuidas. On olemas lihtne seos D vitamiiniga, aga isegi seda ei maini "ametlik" viirusetõrje kuigi tihti ja C vitamiin on üldse kõrvale tõrjutud.
Viirust mudida osatakse, aga seda ei teata, kuidas ta ikkagi täpselt levib.
Need miljonid ja miljardid oleks pidanud minema selliste uuringutega tegelemiseks! Aga polnud ju vaja, sest näiteks see segas gripivaktsiinide turundust!
Lihtne loogika ütleb, et viirus ei saa käituda nii, nagu Rootsis loodeti - enesetapjalikult. Kui tekib karjaimmuunsus, siis on viiruse elul ju lõpp. Järelikult sesoonsus peab olema kuidagi viiruse elutsüklisse sisse kirjutatud. KUIDAS, see võiks olla asjatundjate uurida (aga mida pole tehtud isegi mitte gripiga).
Eksponent ei saa olla kogu aeg ühesugune, see lõpetaks viiruse elu. Kui ta on alla 1, siis viirus hävineb. Kui ta on kogu aeg üle 1, siis nakkub kiirelt kogu populatsioon, saab oma immuunsuse ja viirus jälle hävineb.
Järelikult on viirusele sesoonsus vägagi kasulik ja me näeme väga hästi seda gripi puhul.
Mõnikord levib hästi, mõnikord (suvel) ei levi üldse, mõned haiged levitavad ülihästi, sageli haiged aga ei levita seda üldsegi, kuigi köhivad ja aevastavad pärist kõvasti ...
EI TEA, ei taha targutada, aga viiruseteadlastel oleks peale poliitiliste avalduste ka vaja sisuliselt uurida, kuidas ikkagi need koroona ja gripi ja misiganes viirused levivad ja kuidas neid saaks reaalselt tõrjuda ....
Ja lõpuks tahaks lausa karjuda! 50++, 60++ ja isegi 70++ LOEB. MINA KAA!
See võiks olla meil praegu äärmiselt oluline debatt, palju olulisem, kui kusagilt ameerika mandrilt sissetoodud "formaat", s.t. poliitiliselt korrektne parasjagu populaarne teema, mille puhul sageli aga puudub meil sisuline alus. Tegelikult peaks BLM võimendama tõesti ahistatud ja tõrjutud gruppide eneseteadvust, aga selle asemel sageli need grupid on sunnitud olema vait. MINA KAA,
sest mine sa tea, kuidas sinu "poliitilisse" avaldusse, et ma olen 50++ ja see LOEB võidaks siin ja sealpool Emajõge suhtuda ....




1 Comments:

Blogger Tiiu said...

Mis levitamisse puutub, siis tahaks küsida, milleks on Euroopas ja maailmas nii palju biorelvalaboreid? Kas selleks, et tapjaviiruseid lattu riiulitele jätta?

august 01, 2020 8:28 PM  

Postita kommentaar

<< Home