august 11, 2021

AA horror

 Jälle läks üks inimene selle nahka, et ei teadvustata, mis asi on AA, koos deprekaga või ilma (aga neid inimesi jagub veelgi). 
Aga vähemalt see asi natuke muutub, vähemalt võrreldes 2001 metanoolihoiakutega. 

Õnnetuseks on muu maailma mulin selle üksiku mure katnud, aga see oleks see üks koht, mida saab muuta oma Eesti peenramaal, isegi nii, et kindlad asjad maksab Haigekassa kinni. Vähid makstakse, vaktsiinid makstakse, aga seda ravi mitte. Aga see võiks mõndagi muuta ja mõni küla peal kolav tegelane võiks hakata midagi asjalikku tegema. 
Igaühel pole aga seda raha ja nii käib nõiaring edasi. Kedagi aga saaks päästa. Minu põlvkonnast läheb selle nahka väga märkimisväärne seltskond. Isegi kui teadvustatud ja blokk peal, on see enamasti liiga hilja, tervis pekis ja teha suurt midagi pole. Näiteks saatsin hiljuti ülikooli toakaaslast ja koolikaaslast manalateele, super raamatupidamise spets, tema sai maksavähi ja 6 kuuga läinud, aga algpõhjus ma arvan, on ikkagi see ....
teine koolikaaslane, kellega koos mälumänge kinni pandi, koos selle raamatupidamise spetsiga, s.t. üks meeskond, läks juba varem. 
Naabripoiss keeras asjad põhjani üle võlli, nõbu samuti, veel üks onugi. Ja ma pean oma suguvõsa suhteliselt eluterveks seltskonnaks!
NSVL aeg üldse keeras terve põlvkonna hoiakud pekki. Aga see ei ole normaalne, seda saaks kõvasti mõistlikumaks kruttida. Praegu aga see jama jätkub (megapeod, lõbus elu etc...). Sellel aga on muuseas palju hullem hind, kui Covid. Mihhaili püüdlused tegelikult ei kukkunud täielikult läbi, statistika näitab, et tollal panid teise ilma poole palju vähemad isikud. Nii et parim Covid ravi võiks olla mõne teise, reaalselt realiseeritava meditsiiniprojekti realiseerimine. Ja surnuid kokku saaksime vähem, see üleliigne mortaalsus kahaneks 0-ks. Covid ei kao kuskile, aga meditsiinile parem keskendumine päästaks reaalselt elusid. Ja Covid ravi maksimaalseks, ivermektiini ignoreerimine tundub ka lausa kuritegelik. 

See oleks mingi praktiline ja oluline asi meie riigi tervishoius, Covidi vaktsiinid ei pruugi näiteks üldse nii palju päästa ja kas üldse päästavad ja maskid veel vähem. Ja kõrvalmõjudest on vaikus.

Samas oleme nii rikas riik (ja kontinent!), kes võtab terved hordist Aafrikast (mis lootus oleks neid nii päästa) lihtsalt oma toidule, piisab paadist ja inimsmugeldajale makstud tasust.
Ja on kavas vaktsineerida miljardeid, miljardeid inimesi, kuigi kõik viitab sellele, et see on vaid äri ja kasutu, viirusetõrje nii ei toimi. Mingi terve mõistus tuleb tuua koju, hoolimata korruptsioonist. Korruptant ongi korruptant, olgu ta või Euroopa ülemkorruptant. EKRE on selle tõrjeks kindlasti hea vahend ja jumal hoidke ennast "majanduserakonnast" reform. Ma isegi ei mõista, kuidas nii terve mõistusega rahvas nii tohutus ulatuses valib reformi, isegi kui eeldada valimispettust (e-valimised). 
Või miks ta ikka veel valib seda Keski. Ma mõistaks võib-olla sotsiaaldemokraatiat, sest seda tõesti on vaja, aga selle kohal lehvib vikerkaarelipp, mis sinna absoluutselt ei klapi, võib olla veidi ehk. 
Roheliste horrorist ei tasu üldse rääkida, kliimahorrorist veelgi vähem.
Kas te teate näiteks, et kui Co2 sisaldust tõuseks 2 korda, ei muutuks kliima soojenemiseks enam midagi? Ei usu - otsige, leiate vastuseid, kes soovib ja kes ei soovi, pange seda hullu edasi, mis praegugi. S.t. Co2 vale on lausa supervale. Me võime seda sütt edasi kärsatada, hullemaks minna niikuinii ei saa. Ja ainuke alternatiiv (mis on ka horror, aga talutav ehk) on tuumaenergeetika, kõik see tuulepargid ja päiksepargid ei muuda sisuliselt midagi, v.a. see, et on kellegile suur äri. Ja propaganda ja samas keerab kogu planeedi kliima ERILISELT vussi. 
Seda horrorit kirjeldades saab tegelda vaid oma peenardega, nagu eestlane vanasti. Tegi oma kartulimaad ja mujal hoidis madalat profiili? Tõesti, milleks lobiseda otsevalimistest, kui see ei saa teoks iialgi. Või õpetajatest. Või veel millestki. 
AINULT OMA PEENRAMAA ja üks peenramaa elemente ongi see AA, kus vähemalt valitseb mingi üksmeel (terve meel). Aga ega siingi mitte, metanoolihoiakud on värskelt meeles.
Seetõttu ma hoidun edasisest targutamisest. Vaja on tegusid. Vaja on tõkestada tüübid, kes teevad rahvaküsitlusele 9000 lolli, sihilikult, tuimalt lolli ettepanekut. Loba siin ei aita. Seetõttu ärge valige sihukesi tüüpe vähemalt omale ette. Vähemalt seegi. Aga tuimalt valime!
Ja ärge reostage oma aju sotsiaalmeediaga. Seegi on sõltuvus ja ohtlik muuseas. Sealt ehk leiabki midagi, ehk minugi reostus teatud mõttes on väiksem, vähemalt üritades olla tervemõistuslik, ehk on hea Objektiiv, ehk sobivad Uued Uudised, aga seda kõike on liiga palju infona ja LIIGA VÄHE tegudena. 
Ikkagi on tegusid vaja, see ei ole tegu, et käime regulaarselt kusagil E-hääletamas. Mugav, aga hulluse peatamise mõttes kasutu. Olen peaaegu täielikult muutnud seisukohta, et Internet midagi päästab. Otse vastupidi. Mida vähem ekraani ees tolgendame (v.a. töö), seda parem. Vähem müra, paremad ajud, rohkem mõtteid. Ehk isegi praktilisi tegusid. Nii et kui kellelgi on mure muruniidukiga, siis on hästi.
Ekraani taga saab ka oma virtuaalmuresid palju, aga see kõik siiski on helesinine ekraan, mis degradeerib, mitte ei ülenda. Interneti kultus tasub murda, selle peale läheb liigselt aega ja energiat.
Vahest kasugi, aga peab õppima ka ilma elama, nagu ilma suitsuta on võimalik (isiklik näide).
Milleks AI, mis keelustab seenenäituse ja tuhat teist näoraamatu kontot. Ja siis see kohutav tragöödia - 

60 päeva ei olegi midagi lisada, näoraamat tegi bloki. Nojah, Aga sellest II sõltuvuseest vabanemisest võiks olla teine teema.
Teha oma suhtlus minimaalseks. Ei näoraamatutele. Ainult valikuliselt uudised, asjad, mida niikuinii tead, neist korrutamine ei muuda midagi. Võimalusel ehk isegi reaalne aktsioon. Saad kumminuiaga mööda pead, seegi asi. Sa ei pea selleks aga muidugi lähedalasuvast poest protesti võttes omale värsket telerit tuppa tassima või suvalist autot tuleroaks muutma. Mida me veel oskame? Kes suudaks, otsige üles okastraadivarude kohad, neid läheb kohe kohe vaja. Kes oskab, õppigu politseioskusi, aga MITTE OMA INIMESTELE, vaid neile, keda me siia õuele õnne tooma ei oota. Uurige lähemalt Rootsi elu ja vaadelge perspektiivis Soome elu. Kas me tahame sarnast naabrisaatust. Olid jah head naabrid, aga asjad on neil ju pekkis. Ja mõne asja kohta käib häbitu häma, ma mõtlen seda laeva. Parem ärgu uurigugi, kui kohe kõik luku taga. 
Miks ma nii mõtlen? Sest maailm praegu on häbitult läbi kukkumas ja on vaja kloostreid või kloostriaedu, on vaja eraldust, kommuune, on vaja reaalsete inimeste reaalset koostööd, et meid või vähemalt osaliselt meie kommuunide saarekesi päästa või välja tirida. Keskajal nii oli. Katkuajal ja muudel aegadel ehitati kõrgele künkale kindlust ja seal siis elatigi kuidagi, kuniks hullus möödas. 
Milline pärast möödumist aga maailme välja näeb - ei ole optimist. Midagi post stalinistlikku mõlgub meeles, aga enne peate ära oota Merkelite väljavahetust loomulikul (vanus) teel või demokraatlikul teel, eeldusel, et see tee veel toimib. Kes ehitab tara Vahemerele (või tõhusad valvelaevad). Paneb kinni inimsmugeldajad. Lõpetab LGBTXXXXX terrori, peksab tagasi igasse riiki kõik migrandid ja mõne laseb hoiatuseks maha ka. Vanasti nii halvasti oli. Uus inimkaubanduse liik aga ronib sisse - nn. renditööjõud ja see on veel ohtlikum asi. Varsti on meil siin 100000 ukrainlast. Küll ei ole autojuhte, ehitajaid, varsti valvureid, postiljone. Meie enda inimene aga kõnnib töötuna ja kui energiat, läheb naabri Soome. Ka see totrus peab lõppema energiliselt ja see regulatsioon on majandusväline, see on rahva enesekaitse, normaalne käitumine.  Aga see lootus on lolli lohutus. Kirjutasin kunagi
"Ahelate ilu hoieldes" ja nii seal kirjeldatud asi jätkub uute keeretega. Kui muu ei aita, siis femme fatalega saab ikka õigeid maha võtta, lootust meie Orbanile on lohutu. Martin võiks saada, aga ta on noor, kogemust vähe ja rahvas kleebib ennast nagu uni külge korruptandile. Ikkagi oma rehepapp.
Nii et 2006 kirjutatud jutt kehtib nii 2021 2026 ja ka 2036. Siis aga on uus vint peal paljudel asjadel ja vaid Maarjamaad kaitsev jumal eh hoiab meid hullemast, näiteks Rootsi näitest. Seegi võiks olla natuke nagu positiivne, aga minusuguse vanuri arvates Eesti ei ole mitte seal, kus ta peaks olema.

Jälle kordan: Orbani sarnane efektiivne EKRE võiks meid välja tuua kriisist ja viia opositsiooni Euroopa korrumpeerunud, ülikorrumpeerunud maffiale. 
btw Kuigi ma siiski jätkan blogirindel, kutsun üles üldiselt sotsiaalreostust vähem tarbima. 




1 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Päts vol 2? Kas me eelmisest korrast midagi ei õppinud?

august 13, 2021 7:31 PM  

Postita kommentaar

<< Home