oktoober 13, 2021

Ristisõda ivermektiiniga

 



 Varsti juba 2 aastat Covid pandeemiat võiks juba veenda maailma selles, et see viirus on tulnud siia, et jääda ja soovmõtlemisega temast vabaneda ei ole võimalik. Suremuse tõus maailmas on tõsiasi ja ka Eestis on.
Covid vastane võitlus on enamuses põrunud. 
Võrdluses näiteks Rootsiga, kus poliitikat võib võtta kokku sõnadega "laissez faire", on vahe Eestiga väikene või pigem olematu. Veel enam, praegu naudivad rootslased võrdlemisi (niivõrd kuivõrd)  Covid-i vaba aega, võrreldes oma idanaabri Eestiga ja vaktsineerimine on olnud vaba. Sellest hoolimata on peaaegu kõik rootslased (90%, absoluutselt piisav %) vaktsineeritud. Vabatahtlikult!! Praegu erineb Rootsi Eestist 10 kordselt väiksema nakatumuse ja suremuse poolest elaniku kohta.
Samal ajal ei ole covid kadunud ja ei kao. Vaktsineerimine ei ole kusagil toonud kaasa covid kadu, uued tüved tekivad vääramatult. Vaktsineerimine ei ole imevahend, ta võiks olla üks vahend selle haiguse vastu võitlemisel. 
 Esialgu tundus, et parema puudumisel tuli leppida sellega, nagu ka sellega, et vaktsiinitootjad said imekiiresti kätte oma vaktsiiniload ja vabastati igasugusest vastutusest. Covid vaktsiinide kõrvaltoimete alane info on kõrvale tõrjutud peavoolu propagandistide poolt. Õnneks on siin jää hakanud murduma.
Vaktsineerimise otsus on risk ja selle riski võtab inimene, mitte vaktsiinitootja, riigi valitsus või mõni teadlane. 
Et sellalase informatsiooni levitamine on muutunud sisuliselt sõjaks, siis on tõsikindla informatsiooni leidmine väga keeruline ja see muudab veelgi küsitavamaks senise Covid vastase strateegia.
Sõda sõjaks, aga see on kahjulik kõikidele sõdivatele osapooltele. Kasulik on see ainult "sõjamoona" müüjatele, kelleks paraku on vaktsiinitootjad. Sõdivatele pooltele oleks vajalikud läbirääkimised ja keskendumine vaenlasele, kelleks on paraku viirus, mitte kaasteeline ...
 Igasuguste haiguste vastu on lisaks vaktsiinidele (või pigem enamasti) olemas ravimid ja profülaktikad haigusest hoidumiseks. Nii tundus ka, et Covid vastu otsiti (ja leitigi) vahendeid. 
Kuni esimeste vaktsiinide turuletoomiseni räägiti neist rohkem, aga pärast vaktsineerimiskampaaniate algust on peavoolumeedias väga raske leida positiivseid ravisoovitusi, kui välja arvata soovitus võtta haigetumise korral piisavas koguses paratsetamooli ja hapniku languse korral alla 94% helistada kiirabisse (termin "hapnik" meedikute kõnepruugis - arterites olevate hapnikuga küllastunud hemoglobiinimolekulide %).
Te võite otsida ja te ei leia peavoolu propagandistide sõnavõttudes enam peaaegu üldse juttu profülaktikast ja haiguse ravist selle algfaasis (aga see on kõige tähtsam!) 
Ainult maskid, senini halvim (küsitav kaitse) vahend Covid leviku tõrjumiseks. 
Natukene aitab isolatsioon, aga inimesed ei saa elada ja toimida vaakumis. Mingist staadiumist alates pöördub see meede iseenda vastu. Võideldes Covid vastu jäetakse tähelepanuta isoleerumisega kaasnevad negatiivsed nähud, s.h. normaalse ravita jäänud patsiendid MUUDE haiguste korral ja majandusliku depressiooniga paratamatult kaasnev.
Enne, kui aga asun põhjalikumalt  ivermektiini juurde, toongi kannatamatutele ära ivermektiini 
kasutava Ameerika ja muu maailma tipparste ühendava, Covid ravile pühendunud ühingu FLCCC 
 ( Front Line Covid-19 Critical Care Alliancehttps://covid19criticalcare.com/ )
I-MASK+  protokolli COVID profülaktika osa, kust on olude sunnil ivermektiin jäetud välja:
Niisiis, igapäevaseks kasutuseks tasub COVID (ja muude viiruste vastu) võtta selliseid  ravimeid/ toidulisandeid. 

1. D vitamiini 2000 - 4000 ühikut päevas
2. C vitamiini 2 x päevas kas 0.5 g / 1 gr.
3. Quercetin 250 mg päevas
4. Zinc (30-40 mg päeva)
5. Melatonin enne uinumist 6 mg.

6. Põhiline on aga puudu, ivermektiin ca 12-20 mg 1-2* nädalas (kellel tööalaselt on rohkem ohtu haigestuda, neil 2*), 0.2 mg kg kohta,  Eestis ei ole inimestele COVID raviks kättesaadav (aga kui hankida täid, sügelised või mingid sobivad parasiidid, siis ehk on ...
See kogus on TÄPSELT sama, nagu muudes ravides ja EI OLE SUUREM, nagu väidetakse ja nagu väidab seda ka Irja Lutsar Akadeemia 9. numbris k.a.
Tsiteerin: Artiklis (Irja Lutsar kritiseerib eelnevat Tõnis Arro, Annar Alase, Nick Hudsoni artiklit "Koroonast emotsioonideta").
: "Artiklis mainitud ivermektiin on osutunud küll viirusvastaseks aineks katseklaasis, kuid vaid suures annuses, mis ei pruugi inimesele talutav olla".
Ivermektiini tavaannus on 0.2 mg /kg. Ka enne Covid pandeemiat kasutati suuremaid annuseid, nagu 0.4 mg / kg. Ei õnnestunud tuvastada sellest kogusest oluliselt suuremaid annuseid, maksimum sain 1 mg / kg ja ohutuse piiriks on praegu 10 * kogus, s.t. 2 mg. / kg kohta.  

Mis puudutab aga ivermektiini normaalkogustesse, s.t. tavaline 0.2 mg / kg, siis on jäetud mainimata, et see on kaua tarvituses olnud ravim, avastatud 1975, kasutatud dooside hulk umbes 3.7 miljardit, et selle eest on antud Nobeli preemia (2015) , et troopikas kõrvaldab see väga ohtlikke parasiithaigusi, meil sügelisi, täisid, parasiite, et lõpuks leiti üles ka ivermektiini antiviraalsed omadused. Kõik see on mainimata või lausa teadmata!

ÕNNEKS on meie apteekides olemas KÕIK ülejäänud ained ja on olemas isegi vastavad sobivas proportsioonis segud. Mina ise kasutan neid aineid erialdi, quercetini ei kasuta, aga te võite kõik oma immuunsüsteemi tugvendamiseks vajalikud ained saada näiteks sellisest komplektist, nagu 
Imunosil Viruflix. 
Hommikul 1, õhtul 1 tablet ja nii kogu hooaja vältel, seni kuni Covid on saadud kontrolli alla.  
Kogused sobivad täiskasvanud inimestele.
Siin kõige olulisem teie immuunvastases võitluses on aga kindlasti D vitamiin, D vitamiini puudus on väga oluline riskifaktor koroonasse haigestumisel!
Peavoolumeedias aga te ei leia seda sõnumit: D vitamiin aitab viirushaiguste vastu (gripp), nüüd on lisandunud ka Covid. 
Otsisin ja ei leidnud Irja Lutsar / D vitamiin otsinguga sellist soovitust. 
C vitamiini kohta aga leidsin Irja Lutsarilt hoopis sellise koha: 
Müüt nr. 2: COVID-19 vastu aitab suure koguse C vitamiini tarbimine Praegu koguvad sotsiaalmeedias populaarsust postitused selle kohta, et suured C vitamiini kogused aitavad peatada koroonapandeemia. Youtube's on oma selleteemaliste videotega kuulsaks saanud Andrew Saul („mees supervitamiiniga"), kes samas tegi postitusi C vitamiini hiigelkogustest juba enne koroonapandeemiat. Igasugune teaduslik tõestus, et C vitamiini tarbimine mõjutaks kuidagi uut koroonaviirust, puudub. Varem on aastakümneid rahvasuus ringelnud müüdid, et suured C vitamiini kogused ravivad vähki.
Niipalju siis C vitamiinist C vitamiini tasuks normaalkogustes siiski võtta, näiteks 500 mg päevas.
Isegi meie kooli põhihariduse programmis on kirjas, et C vitamiini puudus tekitab skorbuuti ja nii edasi ...
C vitamiini alaseid uuringuid on teaduskirjanduses KÜMNEID TUHANDEID. Selle selgitab välja üsna kiiresti. 
Normaalsed perearstid soovitavad C vitamiini kasutada. C suurtes kogustes kasutamine koroona ravis on keskne  FLCCC I-MATH+ protokollis haiguse raskes, II staadiumis, kus patsient vajab lisahapnikku
[ I - ivermektiin, M - metüülprednisoloon, A - askorbiinhape (C vitamiin veenisiseselt, suures koguses
T - tiamiin ehk B vitamiin, H - Hepariin (trombioht, ms. ka vaktsineerimisel]
FLCCC andmetel MATH+ protokoll 2020 vähendas suremust hospitaliseeritutel 4 * (23% -> 6%).
Sümptomaatiline oli  C vitamiini alase intervjuu haihtumine Maalehe kodulehelt 30 märts 2020 ühe Hiina arstiga (Richard Z. Cheng), õnneks üks link selle intervjuuga on veel elus:
Võib - olla päästaks paljusid inimelusid koroona pandeemias lihtsalt D vitamiini ja C vitamiini alase informatsiooni jagamine? 
Ja selliste hoiakute levitamise taga on praegu inimelud, keda ehk oleks võinud päästa õigeaegne ravi või profülaktika. 
Inimesed ei ole rumalad, nad saavad üsna kiiresti aru sellest, kas nendega tegeleb müügiagent või arst. Arsti jaoks on kõik raviviisid, mis patsiendi tervendavad, väga olulised.

Me ei leia ka peavoolu seast ka melatoniini või tsingi või mõne muu antiviraalse aine kohta ühtki soovitust. Püsige kodus, pidage suu kinni ja kui väga halb hakkab, helistage kiirabisse.
Mul on selle kohta ISIKLIK perekondlik kogemus. Kõrval lähedane inimene haigestus, meie KOLM ei haigestunud. Haiguse keskel ei saanud arstilt mitte ühtegi profülaktilist soovitust peale paratsetamooli (sest ametlikult neid ei ole). Palavikuga 39.5 veel haiglasse ei võetudki, sest hapnik olevat olnud korras, nimelt 95 (arsti kiituseks: perearst EMOsse pöördumist soovitas ja perearsti töö ei olegi otsida ravi väga pingelise põhitöö kõrvalt, enamasti oleks see teadurite töö)  Imelik, et ajakirjandus julgeb kirjutada "sümptomiteta patsientide" koormusest haiglatele. Ilmselt minu lähedane inimene oli ka veel piisavalt sümptomiteta, küll aga nägin aknast pealt, kuidas selle sümptomiteta inimese vastu kiirabi ennast 10 minutit sisse pakkis ...
 nojah...

Seda kõike aga saadab "hoolimise propaganda". Kogu vastutus, IGASUGUNE vastutus veeretatakse patsientidele. Mis viga nii hoolida?
Vaktsineerimise õhinas on jäetud tähelepanuta see lihtne tõsiasi, et COVID läbipõdemine on palju efektiivsem edaspidise haigestumise vältimisel kui vaktsiin. Olgu terviseohtudega kuidas on (need on tõsised, ma ei soovita siin mingit läbipõdemist mingil juhul), aga kui see on juhtunud, ei vaja see isik vähemalt aasta (või isegi enam aega) enam vaktsiine. Seda ignoreeritakse tänase päevani.
Praegu kasutusel olevad vaktsiinid on praegu käibivate standardite mõistes tegelikult testimata. Seda enam on sundvaktsineerimise nõuded äärmiselt ohtlikud. Vaktsineerimine peab olema vabatahtik ja kuna olukord ON TÕSINE, siis ka selle läbi saavutatakse üsna pea piisavalt kõrge %, nagu Rootsi juhtum tõendab. Ja see juhtub tõendab ka seda,  et koroona ei kao kuhugi ükskõik missuguste vaktsineerimise % -dega.  

KOROONAVASTASE PROFÜLAKTIKA JA RAVI VÕIMALUSEST

Kogu selle pandeemia kestel toimuv on hoiatus järgnevatele põlvkondadele selle kohta, 
mis saab siis, kui meditsiin on muutunud äriks
Juba ammu ammu on head arstid aastakümneid juhtinud tähelepanu tõsiasjale, et profülaktikaks, haiguste ennetamiseks ja tõrjeks, kulutatakse palju vähem raha, kui raviks. 
Ka kergelt põetud haigused, nagu gripp kodus paratsetamoolitablette neelates, ei too suurt midagi sisse ja nii ongi inimesed oma külmetustega sageli sisuliselt üksi  või jagavad kogukondlikku teadmist ja sageli saavad isegi hurjutada, kui julgevad siiski viimses hädas kiirabisse helistada. 
Ainukene hea kasumit tootev vahend on aga vaktsiin, sest seda on vaja manustada kõigile, hoolimata sellest, kas isik on haige, või pole, või on tema immuunsüsteem piisavalt tõrjevõimeline ilma selle vaktsiinitagi. 
Seetõttu on meditsiinis praegu selliste nn. "külmetushaiguste" tõrjel väga, väga kaldu vaktsiinide poole ja kõike muud lausa alavääristatakse. Nii oli ka seagripi ajal ja tollal kirjutasin ma loo "Seagripp ja astroloogia", kus rääkisin D vitamiini kasulikkusest gripi tõrjumisel. D vitamiiniga on asjad läinud veidi paremaks, aga ENDISELT ignoreeritakse selle vitamiini viirusevastast mõju, nagu ka C VITAMIINIGA ENDISELT ON.
Kui aga silmapiiril on selline pandeemia, nagu koroona, siis on ahnus tumestanud igasuguse mõistuse.
2 aastat järjest on käinud Covidi igasuguste profülaktikate mahategemine ja nüüdseks on jõutud tsenseerimisteni.  C vitamiini jutt kadus kiiresti Maalehest, Youtjuub, Facebook, Wiki etc... koristavad vääramatult igasuguseid ivermektiini ja muid ravimihiidude poolt aktsepteerimata ravisid toetavaid videosid ja jutte, selle kinnituseks rohkearvulised blokid google otsingutes (for legal reasons). Loomulikult lingid ivermektiini kohta on saadavad, aga nende kõrval turritavad alati hoiatused ja punased sildid selle kohta, kui paha see asi ikkagi on. Sama kehtib ka teiste profülaktikate ja ravide kohta, mis pole Big Pharma nimistus ja ei teeni kasumit. 
Nii õnnestus näiteks enne ivermektiini mutta tampida hüpoksüklorokviin. 
Tõenäoliselt on samuti tegemist üsna hea ravimiga, ainult et ivermektiin on siin lihtsalt osutunud paremaks (See, mis toimus selle ravimiga, vajaks tõenäoliselt omaette uurimist).
Hea eestikeelne sait, kahjuks vist viimased ajad (2021 kevad ja edasi uuendamata) on 
koroonateave.ee, kust leiab ka huvitavat infot hüpoksüklorokviini kohta. Sümptomaatiline on MEGA koguste rakendamine WHO kliinilistest uuringutes (miks, jääb vastuseta).

Vaktsiinifanaatikute "õnnetuseks" aga ivermektiiniga nii ei ole läinud, kuigi neil on õnnestunud selle ravialase informatsiooni levitamisele suurt kahju teha. On aga täiesti reaalne, et pisike "Taavet" Koljati vastases võitluses võib jääda peale ja "imeravim" KOOS TEISTE ennast õigustanud raviviisidega  selle heitluse lõpuks võidab. Selleks on aga vajalik meie kõikide koostöö, mitte pime allumine kusagilt tulevatele juhtnööridele! 
Pisut leebema variandina on aga ka võimalik, et ravimihiiud (milline ilus sõna!) suudavad lõpuks konkurendi surve tõttu ise ka midagi välja mõelda ja nii 10 või koguni 100 x kallimalt meid "päästa".
(Tegelikult on see tavaline kunagi tõtt austavas tsivilisatsioonis, kus silma pilgutamata ühel hetkel väidetakse, et täitsa tavaline on laeva põhjaminekul 3 lisaaugu teke pärast uppumist. me läheme kas põhja, või saavutame selle, et hakkame jälle rääkima tõtt. Tõejärgsusega kaugele ei jõuta).


 IVERMEKTIINI RAVIOMADUSTE AVASTAMINE COVIDI VASTU

Aprillis 2020, üsna Covid pandeemia alguses levis informatsioon, et ivemektiinil on covid viiruse vastu ravitoime. Sellealaseid Austraalia teadlaste uuringuid IN-VITRO (koekultuuridel) refereeris ka objektiiv.ee sait. Sealt leiate ka edaspidiselt ivermektiini kohta head eestikeelset informatsiooni. Eesti teadlastest on ivermektiinist kirjutanud Kaari Saarma.
https://objektiiv.ee/levinud-parasiidirohi-voib-osutuda-lootustandvaks-koroonaviiruse-ravimiks/
(Toetage seda ausat ja kompromissitut saiti!)
Nende uuringute järgselt algas ka ivermektiini praktiline katsetamine ja tänaseks on väga paljud uuringud tõendanud ivermektiini tõhusust. "Ravimihiiud" aga on seevastu püsivalt näidanud oma negatiivset suhtumist sellesse ravimisse. Tõtt öelda on see vastasseis väga vana ja puudutab kõiki ravimeid, millelt hästi ei saa enam kasumit teenida ... ivermektiin kahjuks aga maksab vähe.
Praegu on arstide seas ehk kõige möjukamaks grupiks, mis soovitab ivermektiini kasutust koos teiste ennast tõestanud raviviisidega (s.h. vaktsiinid!) ühendus nimega 
Front Line Covid-19 Critical Care Alliance, https://covid19criticalcare.com/ 
( Pierre Cory, Paul Marik, Flavio Cadegiani .... j.p.t. tippmeedikud USAst, Brasiiliast ja mujalt maailmast). FLCCC võttis ivermektiini oma soovitustesse alates novembrist 2020, enne seda aga on 
FLCCC-l üks olulisem panus  nn. MATH+ protokolli väljatöötamisel COVID intensiivravis. 
(Pierre Cory j.t. ).  Ka Eestis on MATH protokollist minu teada Kuressaare haiglas 2020 rakendatud C vitamiini suurtes annustes ravi, kuidas praegu, on ei tea. 
FLCCC ühendusest lähemalt: https://covid19criticalcare.com/about/the-flccc-alliance-story/
(koos Pierre Cory loenguga 27 juulil 2021).

UURINGUD IVERMEKTIINI KOHTA

Kõigepeal rõhutan ühte tõsiasja: IVERMEKTIINI laialdane kasutamine on äärmiselt hilinenud kahjuks enamikes arenenud riikides poliitilistel põhjustel. See on väga suur ja tõsine teema, poliitiline ja huvigruppid põhine kallutatus ja seda "elevanti portselanipoes", teaduse hapruse tõttu see kujund on eriti tähtis, maha vaikida ei ole võimalik. Tegelik probleem on juba poliitiline ja juriidiline: miks ei ole võetud tarvitusele toimivat ravi?? 
Seevastu on see ravim võetud tarvitusele 3. maailma riikides, s.h. Indias, näiteks Uttah Pradeshis. Seetõttu on  on sisuliselt teostatud "uuring" miljonite inimete peal erinevates maailma osades, kõrgemat taseme "tõenduspõhisust" pole senini saavutatud mitte ühegi ravimi korral enne ravimi aktsepteerimist WHO, CDC, NIH ... poolt. Miljonite inimeste igapäevaset meditsiinilisest praktikast veenvamaid tõendeid ei ole olemas. Seetõttu ma soovitan jälle "kannatamatutel" minna vaatata üle FLCCC kodulehelt IVERMEKTIINI rakendamise EPIDEMIOLOOGILISED tulemid. Uttah Pradeshi osariigis, 
kus vaktsineeritus on 16%, saavutati mõne kuuga IVERMEKTIINI abiga pandeemia üle täielik kontroll.  
Selle
faktiga ei saa enam vaktsiinipropaganda kuidagi toime ja seetõttu ei ole midagi üllatavat, et INDIA (ja ka teiste IVERMEKTIINI rakendavate maade) suhtes TOIMIB peaaegu täielik INFOSULG.
Sellest avaldas ka objektiiv sellise artikli:
https://objektiiv.ee/indias-ivermektiiniga-saavutatud-edulugu-kaob-musta-auku/
Pöörakem tähelepanu lõigule
 meedia, voogedastus- ja sotsiaalmeediaplatvormide tsensuuri  TÕTTU
Lisan siia näiteks uudise Googlest, kus Google enam ei edasta "kliimaskeptilist" reklaami.
addressing climate change denial otsing selgitab kahjuks viimaselegi pimedale tõsiasja, et 
"Back in the USSR" EI OLE LIHTSALT LAUL. On algamas uus totalitarismi ajastu, mille põhiliseks vedajaks ei ole mitte Hiina, Venemaa ega Valgevene, vaid kõiki demokraatlikke ja kristlikke traditsioone hüljanud korruptiivne Lääs. See aga on omaette sügav teema. 
Aga alustan FLCCC kodusaidilt leitava kokkuvõtte resümeerimisest. Iga ravimi / lisandi väärtuse mõõtmiseks on vaha läbi viia mitmesuguseid uuringuid ja ivermektiin on selles mõttes üks unikaalsemaid ravimeid: need uuringud on olemas:
2 - leheküljeline kokkuvõte sellest on esitatud
https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2021/08/SUMMARY-OF-THE-EVIDENCE-BASE-FINAL.pdf
Baasteadus: 
IN-VITRO : Ivermektiin tõkestab paljude viiruste paljunemist, s.h.: Lääne-Niiluse viirus, Zika viirus, Dengue palavik, Gripiviirused ning kõige lõpuks SARS-CoV-2. On täiesti arusaadav, et kasutatavatest antiviraalsetest ravimitest prooviti ära ivermektiin (nagu ka D, C vitamiin, melotoniin ja tsink, need ei ole ainult ühe viiruse spetsiifilised  ained).
IN-VIVO: Loomkatsed ja mudelid, kus kasutatakse SARS-CoV-2 viiruse analooge vastavatele loomadel (hiired bioteadustes siin on paraku esimesel kohal).
IN-SILICO - Arvutimudelid tõendavad, et ivermektiin seob ennast viiruse ogavalgu (spike protein) külge, s.t. viirus ei pääse enam paljunema inimrakku.
OHUTUSUURINGUD - ivermektiinil on üks ohutumaid teadaolevaid ravimeid. Võrreldes vaktsineerimisega on vahe järkudes. 

VAATLUSUURINGUD (Observational Studies) 
RANDOMISEERITUD UURINGUD (Randomized Control Trials). Neid uuringuid peetakse praegu kõige olulisemateks, et tõendada ravimi mõju. Samas TEGELIKULT rakendatakse neid nõudeid üsna valikuliselt ja Covid pandeemia ei ole erand. Remdesivir sai omale käitlusloa vaid ühe uuringu põhjal.
Molnupavir, Mercki uus ülikallis ravim, saab tõenäoliselt oma käitlusloa samuti vaid 1-2 uuringu põhjal. Selle ravimil on lisaks kõigele MUTAGEENSED OMADUSED.
... 
Kui aga uuringuid on kogunenud piisavalt, saab teha metaanalüüse. 
Ivermektiini uuringute ja vaatluste arv üle 100, seal osalevate patsientide arve vähemalt 25000.
MIS ON VEEL VAJALIK, et meie inimesi, majandust laastavat epideemiat tõrjummiseks kasutada head ravimit? 
Et vaktsineerimine on ohtlik, sellest on jõudnud nüüdseks ka peavoolu TV3 film "Suur pettumus":
VAADAKE:
https://play.tv3.ee/series/kolmedok,serial-2575194/suur-pettumus,episode-3411901?
Vaktsiinitüsistuste ohud on suured. Ravimiameti järgi on praeguseks fikseeritud 3 vaktsiinisurma, teatatud on rohkem, 22 ja see suurusjärk on heas kooskõlas nii EU kui USA vastavate arvudega. 
/ USA-s 7000 surma minimaalselt. 

Reaalne epidemioloogia.


Loodan, et see laul toob teid maa peale. Oleme just sellises olukorras tagasi, milles vaevlesime aastal 1968. ....
Niisiis, allpool viidatud epidemioloogilisi FAKTE peameedia, ka maailmas üldjuhul ei kajasta.
Pikemalt saate lugeda: 
Ma lõpetan praegu selle noodiga. Me oleme teel tagasi NSVL-i, see on võib-olla veelgi murettekitavama, kui pandeemia. Viirused muteeruvad ohutumateks, tõe kinnimätsimise ehk vale viirus aga ei ole viimase 2000 aasta jooksul märkimisväärselt muteerunud. See on endeemiline, kogu meie eksistentsi ohustav haigus. Selle vastu peab võitlema kõigi vahenditega, see ei ole lihtne köha ega nohu.

Eestikeelsed allikad: 
Kõigepealt on üks päris hea eestikeelne allikas, objektiiv.ee ja seal on eriti põhjalikud Kaari Saarma kirjutised (lihtsaim viis google sõnaga ivermektiin ja www.objektiiv.ee).
Sealt leiab rohkesti linke ivermektiini kohta COVID ravis. Ilma objektiivi lugemata oleksin ise sellest raviviisist tõenäoliselt teadmatuses. 
Vaktsineerimise alase kriitika on aga kokkuvõtlikult  esitatud sellisel saidil, nagu
. Seal saate anda ka oma allkirja, kui arvate selle deklaratsiooniga nõustuvat, aga ka eriarvamuste puhul oleks selle deklaratsiooniga tutvumine kasulik. Me ei ole oma muredega üksi!
Üle maailma tulid arstid kokku Roomas ja kirjutasid alla arstide deklaratsioonile, seda saab eesti keeles lugeda saidilt uueduudised.ee
ja nii edasi ...