detsember 16, 2018

Muusikamälu versioon 1.2


Uus Muusikamälu programmi versioon 1.2 on nüüd üleval:
Selle saab alla laadida
https://github.com/muusikamalu/MuusikamaluDebug

Versiooniga on kaasas näpuotsatäis igihaljaid jõululaule ja lisandunud kaasalaulmise / mängimise / musitseerimise mäng koos MIDI redaktoriga, kus ise saab laule juurde meisterdada.


  Lisandan sinna tasapisi järgmisel nädalal veel väikseid täiendusi (mõni klassikaline  laul lisaks, lisaväli / võimalus / kala eemaldamine ).
Suurem versiooniuuendus on kavas juba uuel aastal, juba praegu on mõned asjad, mille kindlasti tahaksin lisada. Loetlen mõningaid:
A:  Mitmed laulud on mitmekeelsed - järelikult peaks saama laulule mitut teksti lisada - kuvada.
B: Üheks keeleks on ju saateakordide keelgi, seda võiks soovi korral saada-vaadata.


C: Ohates lähen üle C#  / Db tähistustele Cis/Des asemel ja jätan 
BACH süsteemi kui ajaloolise artefakti konfigureeritavaks. Esimesel pilgul paistab, et valdavalt kasutatakse Bb, B ... notatsiooni kõikjal.
D:  Kasutajal on küll MIDI redaktoris nüüd olemas muudatuste ajaloost taastamise võimalus, kui redaktori aken on avatud, aga veel ei ole hoiatust, et kas ma ikka panen selle akna kinni ja soovitus muudatused salvestada.
Lisaks kulub ära veel "AutoSave.JSON" nimeline fail (või failid? AutoSave1,2 ...) programmiga samas kataloogis.
See asi võib tulla näiteks juba ülehomme ..

E Konfiguratsioonifaili lisandamine, kus on kindlast olemas võimalus lisada KÕIKI MIDI instrumente ja rütmisaate lisamisega seotud tegevused.
Aisakelladele tahaks rütmi külge saada....

....
F:
Akordide kiirnimistust puudus veel akord tüübiga 11 (see selgus "Piparkoogipoiste" sisestusel) , äkki vaatan oma nimistu veel üle ja lisandan veel mõned kiirsisestuseks. Seda tüüpi krüptika lahtimuukimiseks peaks programm juba praegu sobima, aga teeks selle siis enam-vähem täielikuks...

.... ....
G: Noodigraafika ...
ja nii edasi ja nii edasi ...

Ehk aga aitab see programm juba praegu mõnda hädalist kingikoti lunastamisel? 
Igasugused märkused ja ettepanekud on nagu alati teretulnud!
Näiteks: kui kellelgi on konkreetse laulu üleslaadimise soov, mida programmiga koos kaasa panna, siis kirjutage sellest ssekeldaja@hot.ee -le, teen ära. Lisandan neid jõudumööda niikuinii oma äranägemise kohaselt. Ja vastupidi - kui olete vaeva näinud ja teinud oma teegi lauludest, äkki jagaks seda teistelegi - panen koos programmiga üles.
Kuna kõik on veel inkubatsioonistaadiumis, siis ma ei ole teinud inventuuri, mis formaatides eesti laulud siin ja seal kättesaadavad on, kindlasti tulevad plaani ka sobivad formaaditeisendajad, et mitte teha juba tehtud tööd mitu korda.