juuni 21, 2011

Missouri uputab




Pildil on Fort Calhouni tuumajaamast viimane kättesaadav pilt

Selgub, et peale Emajõe on ka teisi jõgesid maailmas, mis tänavu uputavad.
Üsna mahavaikitud on nendest Missouri jõgikonnas toimuv. Nagu suurtel jõgedel kombeks, jõuavad suured uputused sinna kohale hilinemisega – Missouri jõgikonda toitvas Montana mäestikus lumi alles sulab!
Räägitakse, et 8 jalale (kuna jänkid mitte iial ei õpi meetermõõdustikku selgeks) lisandunud veel hiljuti 2 tolli lund ja nüüd see siis sulab. Lisaks veel vihm altpoolt ja tulemiks on Missouri juba praegu rekordilised veetõusud. Võistlus käib 1993 või 1951 aastaga, siis olid ka suured uputused ja selle mälestuseks suured teibadki püsti, mille ots tähistamas tollast veetaset. Muuseas, veel hiljem peaks see asi kajastuma ka Mississipil, kuna Missouri on Missisipi lisajõgi.
Selle uputuse muudavad aga veel keerukamaks Missouri jõele ehitatud tammid. Enamasti seal hoopis vett napib ja nii ongi need tammid tekkinud, et seda vett kokku koguda ja põua aegadel laiali jagada. Nüüd aga on tammid otsese surve all ja võivad puruneda. Iga üleujutuse ajal on neid purunenud üksjagu ja laupäeva öösel vastu pühapäeva läks ka mõnigi tamm puru.
Missouri keskjooksule on aga jänkid rajanud 2 TUUMAJAAMA. Fort Calhouni tuumajaam on eespool, millele järgneb Cooperi tuumajaam. Need mõlemad jäävad suure ujutuse korral
vee alla ja ei ole teada, millega see lugu lõpeb. Fort Calhounis seoses hooldusega pandi jaam seisma, aga kasutatud kütuse vardaid on vaja nagu alati jahutada. Nagu alati sellistel puhkudel kinnitab valitsus, et kõik on kontrolli all ja nagu alati ei usu rahvas seda juttu mitte.
Nagu alati on Eesti meedia selle koha pealt truualamlikult vait. Nn. uudistekünnise lävi, mis mõnel juhul algab küll Jennifer Annistoni seiklustega, on siin ootamatult kõrge. Ei oskagi öelda, kui kõrgele võiks vesi kerkida, kui ka Postimees sellest uudise saab. Elame- näeme.
Juba on kehtestud lennukeelu tsoon Fort Calhouni tuumajaama kohalt ja juba ei saa reporterid sellest jaamast lähedalt pilte teha – sõjavägi tõrjub uudishimulikud tagasi.
Juba mätsitakse Missouri tegelike taseme andmetega, juba ei saa peale „vandenõuteoreetikute“ spekulatsioonide midagi mõistlikku teemast lugeda. See viitab sellele, et ühel ilusal päeval avastavad ka jänkid ennast 7 taseme tuumaõnnetuse keskelt. Tahaks siiski loota, et ei, kuigi selle mätsimise eest on nad selle täiega ära teeninud.
Ka Fukushima tuumaõnnetusega seoses on just jänkide Ameerika lääneranniku tuumataseme monitooringu andmed salastanud …
Ei leiutata ka Päikese alla uusi asju, täpselt samamoodi, nagu täna 25 aastat tagasi Venemaal ja meil toimib kõik ka Jänkistanis.