oktoober 27, 2011

Jaapani autoturul




Jaapanist on praegu lahedalt saadaval väga heas sõidukorras autosid. Ainuke mure - kiirgus. Kuid kõigile tuumajaama entusiastidele võiks sealt ostmist soojalt soovitada. 100 mikrosievertit tunnis, 2 tunniga aastanorm täis, miks mitte nautida võlusid, mida võib tuua radiatsioon.

Pisut tõsisematel teemadel on aga rääkimist allpooltoodud lingis. Seda ei soovita mittespetsialistidele, kuid resümee on lihtne: joodi mitmed isotoobid jõuavad vaadeldavate kogustena Ameerikasse. See annab märku kriitilisusest, s.t. kusagil põhjavees kooriumid vahel lähevad kriitiliseks ja siis jälle ei lähe. Ja mingitel asjaoludel on neutroneid PALJU, siis tekib neptuuniumi näiteks, mingitel asjaoludel aga vähe, siis tuleb joodi.
Ja jood jõuab kilpnäärmesse ja võib oodata kogu põhjapoolkeral kilpnäärme haigusete plahvatuslikku kasvu. Kõige enam Jaapanis, USA-s, aga ka meil, Euroopas. Ja kõik meedikud vaikivad kui ühest suust, kuritegelikult - sest kui tarvitada regulaarselt jodeeritud soolagi näiteks (minge ostke kauplustest, ärge fluoriga võtke, see sodi ei ole vajalik), võiks ehk probleeme vähendada. Jooditabletid võiksid ka varuks olla, iial ei või teada, millal siin lähistel tuumajaamas midagi lahtib läheb ja siis on neid väga vaja...
Aga kollegidele füüsikutele "materjal dlja rasmõshlenii". Kui muidugi on huvilisi.
Lisaks veel, et on shansse, et kriitilisus kasvab väga järsku väga suureks. Keegi ei tea, keegi ei vastuta. Peaasi, et TEPCO atksiad ei kukus, peaasi, et majandus viga ei saaks...

Kuraditants siis kooriumikatla ümber.
Ja kõige mõrum selle juures on planeedi eliidi vastutustundetu vaikimine, vaikuse müüri ehitamine oma xxxx ümber. See ei päästa mitte kedagi, isegi neid elitiste mitte millegi eest - Steve Jobs, kuigi tn. mitte tingimata radiaktiivsuse tõttu, näiteks suri hiljuti vähki.
Mingi äärmine äriline nürimeelsus, mis suurepäraselt koopereerub praeguse inimkonna enamuse äärmise, ausalt öeldes jabura lambamentaliteediga, ausalt öeldes ka meil siin.
Räägi nagu seinale sellest asjast. Ja ma usun, et umbes mõne aasta pärast algab suur kisamine teemal, miks meid küll ei informeeritud. See info oli ja on olemas. Need inimesed olid ja on olemas, kes hoiatavad. Küsimus on kuulajates. Nagu alagi, sest päikse alla uut ei sünnigi.