aprill 02, 2008

Manhattanlaste aprillinali



Pidasin Erik Puura blogis avaldatud viidet Manhattani deklaratsioonile täiesti siiralt aprillinaljaks, umbes nagu ülikooli siselisti informatsiooni 1.4 miljoni EEK eest laborisigade muretsemist.
Nüüd klõpsisin kontrolliks üle: deklaratsioon kui seesugune on täitsa olemas.
Tegelikkus vahel ületab naljamehi, eriti, kui sihukesi avaldusi täiesti tõsiselt väljastatakse.

Äkki olekski seesugustele paras vesi veel kord peale lasta?

1 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Hoi, Sekeldaja, elektrooniline viitamine võiks siiski jääda ka veidi akadeemilisema hõnguga blogide heaks tavaks, ehkki tõsi küll, "Keskkonnaabi" on vist juba sama teada-tuntud virtuaalajakirjanduslik kotus nagu Päevaleht Online:

http://erikpuura.wordpress.com/2008/04/01/kliimamuutusi-kasitlev-manhattani-deklaratsioon-euroopas-tahelepanuta

Mis puudutab kliimamuutuse üksühest taandamist CO2-e emissiioonidele, siis tõttütelda on see ka minu meelest veidi lihtsustatud käsitlus (siinkohal tasub ehk mõtelda neile argumentidele, mis leiduvad Su enda "Oled see mida sööd" sissekandes).

Leidub teooriaid (näietks interstellarse kiirguse mõju teooria), mis lisavad olulisi aspekte CO2-e mõju käsitlevale lähenemisele, ja üleüldse on looduses väga vähe lineaarseid protsesse, nii et tõenäoliselt ongi see kõik väga-väga palju keerulisem kui meile populaarse politiseeritud kliimamuutuse sloganites näidata üritatakse.

Aga... AGA...!
Veelgi primitiivsem on lasta käiku anti-teooria, mis kutsub üles globaalset kogukonda oma ressursikasutusi mitte piirama. Globaalne ressursikasutuse piiramine on mõttekas nii ehk naa, ükskõik millise keerukuse astmega on korrelatsioon CO2-e ja kliimamuutuse vahel või kas seal leidub ka muid olulisi lisategureid.

aprill 09, 2008 2:59 PM  

Postita kommentaar

<< Home