oktoober 12, 2010

Eesti Nokia ammu leitud




Ega see nüüd suur uudis pole. Eesti Nokia on teine eestlane.
Tänavu ja võib-olla järgnevatelgi aastatel on selle parimaks illustratsiooniks eesti soost ärimehed, eriti kasiinoärimehed.
Ma ei näe erilist vahet narko ja kasiinosõltlase vahel. Nii muutub ka koolipapa kisa süütu kalja tarbimisest koolis variserluseks kuubis,
kuna kõik lehed on täis sama härra ideed ehitada merre kasiinokompleks.
Huvitav, et ajakirjanduses peaaegu on puudu selle ettevõtmise moraalse aspekti hukkamõist.

Et seda teeb koolipapa, kes teisal sarjab küll ühte ja teistpidi igatsorti roppu kompelõtvust ja nooruse helge tuleviku nimel sõna võtab, on iseäranis irooniline ja kurb.

Kasiinod toodavad alati juurde sõltlasi. Enamasti on need sõltlased meie eneste kaaskodanikud, isad, pojad, koguni tütredki. Sõltlaste kire pealt õitseb hästi ka kurikaelade tegevus, kuna sõltlasele on iga hinna eest vaja hankida raha.
Kus aga kasiinoärindus õitseb, pole kaugel ka prostitutsioon.

Nii vaheldubki meil krokodillipisarate valamine eesti ja idaeuroopa litsluse aadressil eufooriliste uuslõbustusasutuste püstitamise tuhinaga.

Mõistlikke lõbustusi muuseas meile olekski vaja. Miks mitte haarata kinni Järvi ideest ja valmis ehitada ooperiteater?

Aga eks iga rahvas vääri oma sõltlasi, nagu valitsejaidki.


1 Comments:

Anonymous Ets said...

See, et Sults seda projekti veab, on iseäranis naljakas, tõepoolest.

Kuid nagu pole mõtet alkoholi ära keelata, pole mõtet ka hasartmängurlust keelata. Ajalugu on näidanud (20ndate ja 30ndate USA ja Soome näiteks), et vastasel juhul ronib teine lihtsalt põranda alla, mistõttu süveneb organiseeritud kuritegevus, riigil jäävad maksud saamata ja niisamuti pole enam kellelgi ülevaadet, mis ja kus toimub.

Arusaamatuks jääb, kust kohast on võetud seos kasiinonduse ja prostitutsiooni vahel? Päris meelevaldseid väiteid ei tasuks ka esitada.

Personaalselt eelistaksin pigem kasiinosaart, kus kõik kasiinod ühte kohta koondunud, kui linna peal laiali olevaid ja koolide / lasteaedade vahetus läheduses olevaid kasiinosid.

oktoober 12, 2010 4:44 PM  

Postita kommentaar

<< Home