august 26, 2014

Harjutusväljak

Panen siia kokku harjutus- või proovikastid eelmisest kirjutisest, s.t. saab ise katsetada oma programmijupikestega ning joonistada midagi kanvaale.

UUS!

Alustasin täna, 29.08.2014 harjutuste loomist. Harjutuste algtingimused: selles blogis on olemas 3 tekstikasti ning üks kanvaakast (tekstikast - textarea tüüpi element, kanvaakast - canvas tüüpi element).
Programmikast sisaldab programmi ( elemendi id on "programm"). Logikasti saab kasutada programmi väljundina, selle tekstikasti id on "logi". Kanvaakasti ehk lõuendit id-ga "louend" saab kasutada graafiliseks joonestamiseks, siin "joonista lõuendile" teeb ära kanvaakasti "avamise", nii et "kontekst" nimelise objektile käske andes saate kohe joonestama hakata, kui kasutada joonestusprogrammiks kanvaaprogrammi nimelist kausta.
Saate kasutada "sisseehitatud" funktsiooni "logi(lisaLogiKasti)", mis lisab logikasti muutuja lisaLogiKasti sisu, tehes enne reavahetuse.
Võib ka kasutada funktsiooni alert(teade), mis toob ekraanile teate Windows uues aknas ning kõike muud kräppi, mis on olemas JavaScripti standardvarustuses.
Pakette, nagu "Jquery" tänase päeva seisuga (28.08.2014) ma veel lisanud ei ole ja ei tea, mis juhtub nendega blogimise keskkonnas.
Tekstikastide all on praegu 3 nuppu. Esimene käivitab programmi, teine puhastab tekstikasti, kolmas nimega "Harjutus: Kaks nuppu" avab minu esimese prooviharjutuse. Hommikuse seisuga seal midagi ei ole, lõunaks peab lindilt tulema esimene näidis! See ei takista teil oma oskusi näitamast, näiteks töötab väga hästi kuulus Gaussi ülesanne 100 arvu liitmiseks
var sum=0;for(var i=1;i<=100;i++) sum+=i;logi(sum);
Selle ülesande lahendas Gauss oma matemaatikaõpetaja meelehärmiks peaaegu momentaalselt, õpetaja nimelt tahtis oma lastele tööd anda, et tegelda oma asjadega...
Et teha aga täitsa oma HTML lehekülje elementide loomine võimalikuks selle blogi kontekstis ilma blogikirjutist väga ära rikkumata, tekitasin nendele tekstikastidele ja nuppudele esivanema id-ga "isa".
Selle alla saate luua "lapsi", näiteks nuppusid, oma tekstikaste, oma paragrahve, päiseid, ühesõnaga, mida iganes.
Võite seda rahulikult teha, sest pärast minu lehekülje uuestiavamis on minu õnneks teie looming "haihtunud".

Logikast nimega logi

Programmikast nimega programm



Kanvaa nimega louend

Siin peaks olema kanvaa, kui seda siin ei ole, on teie sirvik pärit Noa aegadest!

Kanvaaprogramm