juuli 01, 2010

EMT petab



Ei ole vist suur uudis, aga ikka igaks juhuks ikkagi hoiatus neile, kes veel ei tea: EMT Internet, mida reklaamides ülikiireks ülistatakse, on maapiirkondades sageli vaid formaalne nähtus. Jah, sellega saab lugeda meili, seda ainult neil, kes kauem elada soovivad. Jah, isegi üks blogikanne Avatarist läks läbi ja nüüd üritan seda toru pidi läbi ajada seda hädakisa.
Aga reklaami täis pikitud portaalidest uudiste lugemine võib osutuda juba probleemiks, rääkimata suhtlemisest oma pangaga ning absoluutselt on välistatud igasugune liikuv pilt.
Suhtlusvaba aeg pangaga võib osutuda sellise ülikiire Interneti ainukeseks plussiks.
Täna varahommikul tuli tänu EMT võltsreklaamile arendada mehhanilist ülikiirust (tappes hulgaliselt süütuid putukaid auto esiklaasil ja hoides kokku potentsiaalsete trahvide arvelt) sõiduks Õ tähe sünnikohast Kunda linna, et jõuda 3 G levisse ja osta pileteid Tartu Draamafestivalile 2010.
Teatrifanaatikud on selleks puhuks varustanud ennast mingi teise ja toimiva ülikiire Internetiga või ootasid kohusetundlikult kõik piletikassa ees, igatahes sellele KÕIGE TÄHTSAMALE ETENDUSELE meie pileteid ei saanud.
Minu osapool meiest ei muretse eriti, sest klaverifestivali Tartus ei toimu, aga näha teise inimese piinlemist liivakellade küüsis on veel ahastamaajavam.

Aga hea uudis kõigile, kes igatsevad Ipadi, ilmutas ennast mulle tänu 3G –le Kundas: EPL on esimest korda oma ajaloos hakanud huvi tundma paljukirutud tegelaste vastu, keda kutsutakse Interneti kommentaatoriteks!
Selleks, et saada Ipadi õnnelikuks omanikuks tuleb suvel kommenteerida veidi rohkem, kui tavaliselt.
Lihtne tõnäosusarvutus ütleb, et 66% tõenäosusega on uue Ipad omanik juba ette teada
(ma jätan viktoriiniküsimuseks, nagu tuntud reklaam jalgpalli MM-ltki, kes see on, aga 33% tõenäosusega võite ikkagi õnneseeneks olla ka TEIE)
Et te peate lisaks kõigele sisse logima oma ID kaarti kasutades, ei olegi selle vidina revolutsioonilisust arvestades suur häda.
Ka kirjanditeemade valiku üle ei ole täna veel kurta ja võimalus valida on kuni 31 juulini.
Täna võiksime mõelda koos Tiit Kändleriga kõik koos maailmalõpu üle aastal 2012 ja miks ka mitte aastal 2013.
Ärge igaks juhuks kasutage personaalse maailmalõpu kujundit oma kommentaaris, sest see vähendaks teie shansse selles triidis 33% -lt 5-10% peale, kui te ei juhtu just olema religioosne fundamentalist-grafomaan.
Mina ei tea oma maailmalõpu kuupäeva ette, aga ootan ikka veel teatava lootusekübemega seda tundi, millal õukonnameedia ka TEGELIKULT hakkab tõsiselt suhtuma tavaliste inimeste arvamustesse. Praegu ei paista seda suhtumiste muutust kuskilt poolt. Kuidas teiegi arvamistesse suhtutake, kui ipad loositud, näitab tulevik, aga ma ei soovita olla eriline optimist. Orirahvas ei kannata neid, kellel on oma arvamus olemas ja kes julgevad seda välja öelda.
Blogi võib-olla on väljapääs neile, kes tahavad ja viitsivad päev päeva järel oma vankrit vedada, aga ka siin ei suuda enda ümber foorumit tekitada peale mõne tippblogija keegi. Avaliku foorumi pidamise koht on Eesti meedias tegelikult puudu.

Maailmalõpu kohta julgen ma arvata, et tänane Kändleri kirjatükk kahjuks on odav haltuura. Kõigepealt ei vii googles 2012 ja end (of the) world teid mitte millegi erilise juurde ja võite sellega kaasnevad horror videod täiesti rahulikult läbi sirvida ja neid isegi analüüsida.
Omakonstrueeritud õlgmehikesega kaklemine jätab ka külmaks – Nibiru usklikke on Eestis selleks liialt vähe, et see üldse teemat vääriks.
Küsimus apokalüptiliste sündmuste vahekorrast evolutsiooniga aga vääriks veidi enam artikliruumi, nagu ka praeguse apokalüpsise põhitekitaja – inimese tegevus ja võimalused seda apokalüpsist pehmendada määrani, mis võimaldaks mõistusliku elu edasikestmist planeedil.

Kuid minu tänase esinemise peateema ei olnud siiski apokalüpsis, vaid hoopis EMT suveInterneti pakett, mis ei tee seda, mis lubatud.
Ka see läheb minu peamise mure alla – teadlik pettus, valetamine kasu nimel.
Mitte lollus, vaid valetamine, omakasu, seitsme surmapatu bukett on peamine probleem, millega inimkond peaks tegenema. Lollus on likvideeritav või vähemalt pehmenduv, kui oma moraalsete hoiakutega osatakse toime tulla.
Esmane, primaarne selles ahelas on ikkagi tahe, millele peab subordineeruma mõistus.
Küsimus pole selles, et inimese tegevuse tagajärgi ei suudetaks ette näha. Seda lihtsalt ei taheta, kuna see ei ole kasulik meie endi poolt jumalaks ülendatud kuldvasika seisukohalt.

6 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Oled kindel et modem ikka 3G võrgus töötab?

juuli 01, 2010 4:50 PM  
Anonymous Terje said...

minul tekis mingi arvestatav kiirus peale lisaantenni paigaldamist. enne kirusin ja siunasin kah

juuli 01, 2010 5:37 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Pisut segane jutt, ei saanud loo ivale pihta.

Edu!

juuli 02, 2010 2:25 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Tõepoolest, väga segane tekst. Mõni lause koosneb küll sõnadest, ent lausel sisu puudub. Mõni mees on liiga palju arvuti taga.

juuli 03, 2010 11:44 AM  
Blogger chi said...

See, et vaiksemates maakohtades ei levi infobitid nii hästi kui rohkem asustatud kohtades... See pole isegi paratamatus enam, vaid reegel, kus keegi metsatuka sisse investeerima ei hakka. No milleks 2-10 inimese jaoks, kes oma tarbimuselt isegi ei korva nende kulusid.

Aga mis puutub Nibiru teemasse, siis ma ei usu maailmalõppu. On seda varemgi heietatud... Küll milleeniumi puhul, siis 2003... Eksistents lihtsalt ei saa musta auku kaduda.

Ma segast teksti ei näinud. Võimalik, et ise kirjutan veel segasemat teksti.

Nokkida oleks palju enda tekstis (eba-eestipärasus, alus-öeldis-sihitis vale paiknemine vms), aga õnneks/kahjuks enda blogi vaid kutsed saanud inimestele.

juuli 05, 2010 11:13 PM  
Blogger Henno said...

Minu viimase nädala kogemus Keila vallas, Tuulna küla lähedal paiknevas aianduskooperatiivis Nelgi on järgmine:

1) Majas sees:
Kõikidel kolmel võrgul u 60% 2G levi ehk Interneti kasutamine arvutiga mõttetu.

2) Õues suvalises kohas: ikka 2G kõigil. Koos ja ilma pikenduseta.

3) Õues, saunamaja ääres, USB pikendusega EMT ja Elisal 3G (10% ehk -107dbi), mis on juba kasutatav, ilma pikenduseta 2G. aga aeg-ajalt viskab 2G peale, mis pole kasutatav.

4) Majas, teise korruse rõdul EMT 3G levi 20%. Elisa oma ka.

5) Majas, teise korruse vastasseina akna peal EMT levi 30%. Elisa oma 10%

6) Majas, sama akna peal, Tehnoturust ostetud suundantenni käes hoides ja suunates Käesalu masti poole (kõrged puud on 100m kaugusel ees ja otsenähtavust pole). Levi poole peal.

6) Sama akna peal, pannes suundantenni plekist aknalaua peale: EMT 3G levi põhjas!

Kiirustest:
Elisast sain umbes-täpselt 58KiB/s ja Task Manager näitas, et toimub kiiruse piiramine, sest graafik oli üks tikksirge horisontaalne joon. EMT'st saan 220KiB/s, ping harilikult 63,73 või 83ms. Tele2 3G märke ei presenteeri.

juuli 30, 2010 6:35 PM  

Postita kommentaar

<< Home