november 25, 2009

Karjapoiss ja hunt




Tegelased: jutustaja, karjapoiss, hunt, külarahvas (2), lambad (2)

Karjapoiss karjatas lambaid küla lähedal ja mõtles veidi nalja teha. Ta hüüdis: “Hunt, hunt!”

Külarahvas jooksis kohale, aga karjamaalt leidsid nad ainult naerva poisi. Karjapoiss kordas oma nalja mitu korda.

Ühel päeval tuli aga tõesti hunt lambaid murdma. Poiss karjus: “Hunt, hunt!” Inimesed arvasid, et tegemist on naljaga ja ei tulnud enam kohale.

Hunt murdis maha terve karja.

Elan maailmas, kus mõni päev võib olla nagu halb unenägu. Nii jätkus halb unenägu tänaselgi hommikul, sest meie laste klassijuhatajad helistasid üksteise järel meile ja teatasid tulistamisähvardusest Tartu Kommertsgümnaasiumile. See olla üles nopitud ühest foorumist ja see olla "väljastatud" kella kolme paiku eila. Loodan, et meie küberkaitseseltskond ehk on tasemel ja kui on jälgi, suudetakse nende järgi ka tuvastada see, mis IP-lt, mis Mac aadressilt selline jutt laekus ja ehk suudetakse ka midagi ette võtta.
Karjapoisside naljadele peab tulema ükskord lõpp, kaudses mõttes just selline suhtumine õõnestab turvalisust väga suurel määral. Pean muuseas tänase päevani oma laste kooli väga meeldivaks ja turvaliseks, selle nimel on õpetajad palju vaeva näinud ja usun, et karjapoisinaljad seda muuta ei suuda.
Usaldus on ressurss. Kui tee ääres hääletab mustlane ja meeleheitlikult palub abi (automootorile õli vaja, veel midagi juhtunud, osta ära see sõrmus v.m.s, et saaksime pukseerida oma auto lähimasse bensukasse etc...), siis see on ka usalduse ressursi kuritarvitamine, sest järgmine kord juht ei usalda kinni pidada ka siis, kui tõesti midagi on juhtunud ja abi hädasti vaja.
Kui rahamaailmas kaob ära raha, siis on selle kuritarvitajateks pangad ja finantsmahhinaatorid. Ka sellise tegevuse tagajärjel ausad ärimehed kaotavad - neid ei usaldata enam üldse, pannakse ühte patta pättidega - kõik ärikad on pätid, mõtleb tavainimene ja see loob ületamatu tõkke normaalse ärikeskkonna tekkeks.
Viimasel ajal on aga sellesse ritta lisandunud ka meditsiin ja eriti ravimifirmad.
Ka siin peaks ausad meedikud tegema selgeks, et on olemas vahe ravimifirmade huvide ja meedikute huvide vahel, et neid ei tasuks segamini ajada.
Lisaks kõigele on vahe ausate ravimifirmade huvide vahel ja ärikate vahel.
Keegi töötab välja tõeliselt hea raviviisi ja tal ei õnnestu seda turustada, sest paanikahoogude levitamise tõttu on ei usaldata mitte ühtegi tabletimüüjat enam.
Nii võiks inimkonna enamusel tegelikult olla huvi laiutava pätikarja tegevust ohjeldada, vähemalt ei pea ta neid oma turjal poputama liiga palju.



Muuseas, see poiss, kes suri seagrippi, suri tegelikult kahepoolsesse kopsupõletikku ja tegelikult teda vaktsineeriti mumpsi, leetrite ja punetiste kolmikvaktsiiniga haigestumise eelsel päeval.
Muuseas, üks firmadest, kust gripivaktsiini ostetakse, Baxter, sai hakkama sellega, et levitas kogemata (või meelega, mis on veel hullem) tavagripi vaktsiini toormaterjali 72 kg, mis oli tuubil täis linnugripi ja inimese gripi surmamata viirusetüvesid.
Muuseas, see juhtum on endiselt laia avalikkuse huviorbiidist väljas ja mingeid põhjusi - vabandusi - karistusi pole järgnenud.
Vaid tsehhid ei osta Baxterilt vaktsiini, kuna nende ajakirjandus kajastas juhtunut ja sealmail seda ka testiti.
Muuseas, pandeemia tänapäevaseks definitsiooni kohaselt ei pea enam kõrget suremust haigusel olemagi. Iga aasta võib kuulutada pandeemiaks, kui WHO-l selleks tuju tuleb, alates juunist 2009, kui müügimeeste suva järgi muudeti ära pandeemia definitsioon.
Muuseas, küüslauk ikkagi oma antiviraalset toimet. Täiesti aktsepteeritavaid uuringuid leiab murdu, kus on näidatud, et keskmine külmetuspäevade hulk kahaneb 3 korda, kui regulaarselt tarvitada küüslaugu toimeainet, allitsiini sisaldavaid tablette. Aga ka vana hea küüslaugu küüs ajab asja ära.
Muuseas, Pandermix, üks müükipaisatav vaktsiin, sisaldab ühe konservandina tiomersaali, mis soodustab neuroloogiliste häirete arengut lastel. Uuringud kinnitavad autismijuhtude mitme (kümne?) kordset suurenemist elavhõbedaga rikastatud vaktsiinide tarbimise tagajärjel.
Muuseas, uuringuid, mis tõestaksid vaktsiinidel küüslauguga võrreldavat efektiivsust haiguse ärahoidmisel, ei ole eriti leida.
Muuseas, need vaktsiinid on täiesti testimata.
Muuseas, nad sisaldavad adjuvandina skvaleeni (squalene), mis võib tekitada ägeda autoimmuunsusreaktsiooni.

Muuseas, ajakirjanduses lahti päästetud seagripiPRpandeemia kestab veel ja veel ja veel. Millal need 300000 doosi saabuvad ja kui palju peab pandeemitsema, et need kõik ära süstitud saaksid?

Aga karjapoisilooga on tegelikult enamus ära öeldud.
Mida hakkata peale siis, kui tõeline häda lahti läheb?

Sildid: