veebruar 16, 2022

Ükskõiksete truudus

 "Ma tean nüüd, et nagu loomine on igavene, lakkamatu, lõppematu ja kohutava järjekindlusega kordub Keetsemani müsteerium, ei ole loodu päriseks krooniks mitte inimene kui niisugune, vaid süda, mis kestis katsumusi.”

Artur Alliksaar

Minu 9 aastat tagasi tsiteeritud lõik Arturi kirjadest on nüüd täitumas iga nn. "arenenud" maailma inimese jaoks kujul, kus ei ole lihtsalt enam kohta, kuhu minna...

Te juurest ma tahan pageda,
kuid pole kohta, kuhu,
ei ole nurka nisukest,
kus tuuled tuppa ei puhu.
Hando Runnel

Üks teine Artur, Artur Pawlowsky istub praegu Kanadas vangis. Toetage teda ja miljoneid teisi seal,  kuidas oskate. Ka palvest on abi. 
See toimub kiidetud inimõiguste maal Kanadas praegu, just praegu, täna ja homme ja ka ülehomme.
Mõnede arvates aga endiselt on sama tore, nagu Tipi Täpi laulus ...
Ei, ei ole. Ka meil siin võetakse tasapisi hoogu.
Ei maksa arvata, et meie maale SEE viirus, totalitarismi viirus, ei levi. 
Meie praeguse olukorra põhjustanud viirus on nüüdseks hääbumas endeemiliseks paheks. 
SEE viirus aga hääbumise märke ei näita. 
Seda kasutab ära nii IDA kui LÄÄS, manipuleerides häbenematult inimesi. 
Manipuleerimise kõige kergem saak aga on ükskõiksusele truud inimesed. 
Ei, mitte tundlikud inimesed, ei.
Tundlikud inimesed tunnevad ühel hetkel ära, kus on kannatus, kus on õigus, kus on tõde.
Aga ükskõiksed ei tunne ja ei tunneta. Inimestele ei ole kannatuse tundmine kaasa pandud mitte juhuslikult. Tundetud surevad välja.
Sageli on ükskõiksust petmas näiline kirglikkus, edevus, tahtmine esineda ja arvata ja suunata endast näiliselt rumalamaid. Aga võimalik, et ka reaalselt. Ja kes on see kohtunik? Näiteks võin mina esineda arvuga 314 või 22/7. Mõni teine ei saa aru, see olgu siis rumalam (ja halvem, see on kõige tähtsam), mõni saab, mõni loeb kohe 100000 numbrit järele, kuidas keegi. Olen kellestki kõrgemal, aga paljudest ka allpool. Aga MIS SIIS?
 Eriti kirglikult tahetakse näidata, et mina olen kaasteelisest targem, et kvoot nimega IQ on kõrgem ja siis juba on kõik võimalik. IQ on jõud. Sellega saab edasi.
Selle ükskõiksuse, teadliku tuima panemise, peab suutma praegu ära tunda. 
Kui te seda ükskõiksuse ruuporit praegu ära ei tunne, siis te ei tunnegi. Siis oletegi edasi selle olukorra jätkumise ja süvenemise kõige suurem tugi. Ärge siis kurtke hiljem olukorra üle, kuhu olete sattunud. 
Täna endiselt jätkub juba poolteist aastat kestev olukord, kus pehmeks viiruseks hääbuv vorm koroonast ENDISELT ei saa mõistlikku, tõestatud ja ennast tõestanud ravi.
Ka täna saaks selle ravi abil päästa inimesi. Võtmesõnadeks on ussirohi, FLCCC,D vitamiin, elementaarne terviseteadlikkus (haige olles istu kodus, eks). 

Täna tahab sellele lisaks kinnistada ennast TEADUSEUSK ja seda väga püsivalt, palju püsivamalt, kui see kaheaastane pandeemia üldse oli.
Midagi hullemat Lääne tsivilisatsioonile annab ette kujutada. 
Meid sunnitakse välja ütlema kahesõnalist totrust: USUN TEADUSESSE.
Kõik see, mida tinglikult alates Newtonist on saavutatud, langeb põrmu selle kahesõnalise värdmoodustise mõjul. 
Kui inimesed ei taha süveneda, siis olgu, asendagem sõna TEADUS sõnaga matemaatika:
Hallo, kas teil häbi ei ole, aritmeetikat õppinud?
USUN MATEMAATIKASSE? Matemaatika iga väidet kontrollitakse, saab uskuda ja fikseerida AKSIOOMID, mida on käputäis ja neist saab tuletada kogu kõrgehitise.
Kogu teadus on sarnaselt üles ehitatud, midagi lihtsalt USKUDA teaduses ei TOHIKS ükski teadlane. Ta peaks kohe eneselt ja kolleegidelt küsima: kus on verifikatsioon, kus on tõendid,
kas on võimalik, et midagi on läinud viltu oma uuringutes ... Selline kurb kahtlemine ja otsimine on see, mida mina nimetaks teaduseks. Ja ometi püsib teaduse kõrghoone VAID sellistele tugikonstruktsioonidele toetudes.
Minu jaoks on sellest oluliselt ERINEV teema USK, mis väga paljudel suurtel teadlastel on olnud ühendatud teadusega. Kuid mitte ükski neist (NEWTON, MAXWELL ...) ei ole seni välja käinud seda praegu häälekalt ründavat totrusmeemi: USUN TEADUSESSE. 
Dawkins vist on, aga mina jälle selle härra kvalifikatsiooni ei usu. Ärplejad tuleb ära tunda.
Teemal USK võiks palju rääkida. Võiks rääkida sellest, et kui me tõesti hästi ei tea, et kui me tõesti piilume Universumi suurt Tundmatust lukuaugust, on võimalikud erinevad usud, s.h. ateism. 
Aga TEADUS praegusel kujul eeldab hoolikat kontrolli, vaatlust, kõigile kättesaadavat informatsiooni, kuidas selleni on jõutud. Teadus kuulub valgustatud tsooni, teaduses ei tohi uskuda, vaid kõike peab kontrollima. Kuni absurdini välja.
 Lihtsalt USKUDA TEADUSESSE tähendab hävitada teaduse vundament, ei rohkem ega vähem.
Näiteid: 
Hääletada Co2 üle on üks kohe kohe järgnev näide praegusele vaktsineerimise hüsteeriale.
Mõlemad omavad analooge NL "teaduses". Siis oli nn. "teaduslik" kommunism, siis oli lõssenkism, nüüd on vaktsiinimütoloogia, sundvaktsineerimine (analoog sunduslik astumine oktoobrilapseks, pioneeriks, ....), varsti tuleb sundrohepööre ... 
Vahet ei ole, peate selle tõe ära tundma. Peate ära tundma ka selle, et see on kellelegi kasulik, et keegi kes peab oma IQ kõrgemaks (või äkki lihtsalt ... suuremaks või keda sinusugune biomass ei koti) saab sedasi sinusugusest prussakast kaugemale edasi, mis sellest et inetult (teadmine - jõud - kus on siin ilu, kas siin ei ole mitte kurja juur, hüljates ilu hüljatakse ka teadmine, jõud on paljudele paremuse sünonüüm, mis sellest et vägivaldne. Peaasi et ellu jääb. Aga ei jää ju? Darvinismi kokkuvõtlik paroodia, meie kollapsi sisukokkuvõte).
Praegu on selline punkt planeedi ja inimeste olekus, kus ei tohiks mitte vaiki olla. 
Meie teadmiste praegune Paabel on kokku kukkumas, sest teadust toestavad jõud selles kõrghoones on võetud ära. Kui me ei kontrolli, vaid usume, siis puudub teadusel igasugune sisuline väärtus ja see kõik on määratud kokkukukkumisele. 
Tehnoloogia kollaps , mis aga sellele savijalgadel kolossile põhineb, järgneb koheselt ja siis olema jälle tagasi kusagil alguses. 
Ehk ongi aeg.