märts 01, 2022

Ukraina Reset

 Reset nupu vajutamine on nüüdseks toimunud fakt.
Selleks vajutajaks sai meie idanaaber.
On väidetud, et Trumpi presidendina jätkamine hoidnuks ehk sellest kuristikust allaveeremist.
Vaadake selleteemalist Trumpi esinemist. Aga teoretiseerimine kujul "kuidas kulgenuks ajalugu" ei aita siin eriti.
Kuristikust allaveeremine on tehtud ja midagi ei ole teha: 21. sajandi Adolfi analoog on siis Vladimir. Igasse sajandisse oma - 19. sajandil Napoleon, 20 sajandisse Adolf (aga Stalin - tikume silma kinni pigistama) ja nüüd, 21. sajandil Vladimir. Veel on sammud astumata 3. supervõimu, Hiina poolelt.
Kõige selle taga aga on väga väike, aga väga mõjukas seltskond, kes arvatavasti ka selle sajandi mõne päeva päevikukandesse saab kirjutada, et sõda ei saa meile küll mingit kahju tekitada (I Maailmasõja kohta kirjutati nii). II Maailmasõda ka kahju ei toonud, ei, kasu ikka. Las need Venemaa ja Saksa kaklevad omavahel. III Maailmasõda on nüüd siis ka edukalt käivitatud, jällegi on alustaja olemas, aga selle taga on väga mõjukad jõud, kes tegelikult on rahul, sest see kõik edendab suurt, püha üritust:
SUURT RESETT-i. Ja püha ürituse nupulevajutajaks ja patuoinaks saab teha kahjuks vist tõesti natukene mõistusest out diktaatori, nagu 20. sajandil Adolf oli. 

Kuid see ei lõpe, KUI me ei lõpeta SUURE RAHA kummardamist, sest tegelikult on kõigile suurimatele hädadele tagaselja antud õnnistus SUURE RAHA poolt, kellele see mitte kahju ei tee. Ka praegu, koroonaõudused on olnud selline hirmuäratav avang ja järgneb sellele palju palju. Sõda, sõjaolukord, üüratud arved, mõrvad tänaval (Harkov!) viletsus, ja ... jällegi on meitel tühjad pihud, aga Davoslaste püha üritus liigub ikka edasi.
Ma ei ole sellist maailma soovinud, olen soovinud maailma, mis ei kordaks 20. sajandi õudusi. Aga me ei ole õppinud eelmisest sajandist midagi.
Ühinen praegu Objektiiv.ee -s Roland Tõnissoni üleskutsega:
Eesti ja maailm vajab meeleparandust rohkem kui kunagi varem.

Viimane aasta minu elus on tasane liikumine kristluse suunas, alates ristimisest augustis 2021. See on olnud oikumeeniline liikumine ja arvatavasti jään oma mõtteis oikumeeniliseks kristlaseks. Näen ja tunnistan taassünde enda ümber, millega saab hakkama budism, aga meie ja ka minu kõige tähtsam sõnumitooja on tänaseks Kristus.
Kui Teis on olemas see sinepiiva, mis võimaldab uskumist ja usus toimivat meeleparandust, siis andke sellele ivale võimalus!
Kui Te aga evite veendumust kogu maailma materialistlikus olemuses, siis olge ometi järjekindel ja olge aus.
Ka see lõpuks viib võib-olla ausa otsija teatud tulemiteni. Ilma usulise pöördumiseta olen otsinud teatud asju vähemalt 20 aastat, oma blogi algusest peale ja pole kahjuks leidnud.
Kui aus olla, siis taassünnifaktid ja uurimused avasid mulle valguse selle pika toru lõpus ja ma olen tänulik sellele valgusele.
Meie materialistlik maailmavaade ei soodusta kahjuks täna mitte mingil määral inimeste arengut ja üksteise mõistmist. Paradoksaalne, aga kristliku taustaga inimesed on formuleerinud paremini ja täpsemini meie materialismi ja ateismi olemuse, kui seda praegu kultuslikuks muutunud teadusreligioon on teinud.
Kui ma mõttes läheksin tagasi aastasse 2003, millal alustasin oma uurimist maailma praeguste valede võrgu osas, siis praegu ma soovitaksin kõigil materialistlikku teadusse uskujatel - austajatel kirjutada välja paar kõige olulisemat põhimõtet, mida tuleks järgida, tingimusteta (ja sõltumata usust). 

1. Ausus, ausus ja veel kord ausus.
Alles seejärel tulevad tarkuse "ülimad kullakoormad"  ja need kaks omadust peavad mahtuma ühe mütsi alla.
Maailmas on tohutult  palju inimesi, k.a. allakirjutanu, kes igapäevaselt on oma mugavustsoonis harjunud patustama tõe vastu. Tõde on ebamugav. Isegi see lihtne tunnistus, kristlik usutunnistus (millele ma mitte mugavusest, vaid pigem paratamatusest lisasin oikumeenilisuse): kui raske on seda teha, kui ümberringi on lähedased inimesed, kes oma usutunnistuselt on pigem materialistid.
2. Austagem üksteise ja enese väärikust, eriti tähtis on pidada kinni südametunnistuse vabadusest.
See aga tähendab ka pidada kinni vägivallatusest, reaalsest. Kes ei austa kaasinimese väärikust, selle inimesega ei saa ka pidada mingit dialoogi, sest üldjuhul on see mõttetu ja kurb pingutus.
Ilma dialoogita aga ei sünni mingit pööret inimkonna moraalses arengus ja ilma moraalse arenguta ei too paremate külmade või kuumade või kuumimate tehnoloogiarelvade aretamine mitte midagi head kaasa. Tehnoloogiline viigipuu võib olla ja areneda, aga tema viljad ei too inimestele kasu.
Üks kõige kroonilisemaid pahesid, mida ma jälgin (ja ka eneses, üritan olla otsekohene), on kaasinimese halvustamine, lausa sõimlemine, alandamine. On nähtusi, mis näitavad kohati neid koletusi, millega on hakkama saadud koolis (koolikius), ühiskondlikus elus (ideoloogilised teerullid), aga on väga palju praegu toimivat, millega inimesed süüdimatult toimetavad. Ka mina olen pidanud vaikivalt taluma paljut seoses vastiku koroonakriisiga ja kahjuks kaasinimeste suhtes üle vaatama oma hoiakus paljutki, sest see, kes teadlikult halvustab, võta oma hingele palju. 

3. Ärgem ülehinnakem oma teadmisi.

Ülemaks kui hõbevara,
kallimaks kui kullakoormad
tuleb tarkust tunnistada


on ju ka meie Lauluisa kuulutanud. Teadmiste ülistamine ühes või teises vormis on terve praeguse ajastu, viimase 300 aasta kulgenud tõusvas joones. See on nagu andnud indulgentsi kristlike väärtuste hülgamisele.
Üheks selliseks veelahkmeks, indulgentsiks väga paljudele tõeliselt vastikutele järelmitele on darvinism, mitte selle teooria teaduslikus mõttes, vaid selle teooria venitamine üle iga terve mõistuse piiri. Darvinismi sõbraks on teine fantastiline teadus nimega füüsika ja selle teaduse nimel on 20. sajandil saanud paljud väärteod. Kõige õõvastavam on pärast neutroni avastamist toimunud "võidujooks" mis päädis tuumapommidega Jaapanis.
IT homunculus aga ootab oma järge. Kõik see, mis 2 aasta jooksul kargas tehnoloogiafirmade rüpest välja meie keskele, veel ootab oma küpsemisaega.
Ootamatult tsenseeriti Internetist välja president Trump.
Ootamatult ei saa meedikud kirjutada välja põhjendatud ravi viiruse tõrjeks (ka meie ei saa). Meie stammpropagandistid kleebivad meie meediatorude toodangule peale silte "VALEINFO". Näoraamat nimetab seda "MISINFORMATION" sildiga. Kes seda otsustab või ütleb, seda meie ei näe. Aga IT Frankenstein näeb üsna suure tõenäosusega ära "VALEINFORATSIOONI" patustajad. Ma olen üsna veendunud, et küllap ka see blogikirje jääb silma. Jääb vaid see kõik automatiseerida ja meie NL aegne GLAVLIT tema kõike võikamal kujul on tagasi.
Mille nimel aretati kuuskümmend ja rohkem aastat AI-d? Et meid sundida vait olema ja jääma nagu lambaid? Et meid saaks mingite nanokiipidega varustada ja siis jälgida (jah, see pole enam ulme, ei ole)?
Koroona on hea test aga ees ootab kindlasti "rohepööre". Et seda ei satuks häirima "väärinfo", mis lihtsalt tõdeb, et Co2 tõus kaks korda praegusest tasemest ei mõjuta (juba) oluliselt kasvuhooneefekti, siis tõenäoliselt see info tsenseeritakse ära või uputatakse teadusuuringutega, mille tulemid on sellised nagu vaja.
Tulemiks on niigi väga rikaste ülirikastumine, suurte ja väikeste diktaatorite valitsusaeg ja totruse vohamine kõikides vormides.
Ja praegu kohe täna sõda sellise jõhkruse ja kõlvatusega, mida ei oleks uskunud. Selle õudse aja elasid läbi minu isa ja ema, minust vanem põlvkond ja mind, tänaseks 60 on sellest säästetud kuni 24 veebruarini 2022. Aga on selge, et ei ole pääsu, sõdade ja totalitarismide ja absurdsuste hakklihamasin  on jälle jahvatama hakanud.
Sellele hakklihamasinale oli ja on paljudel inimestel küsimus - Jumal, kui Sa oled tõesti olemas, siis miks sa lased sellel kõigel sündida?

Ka mina mõtlen selle üle sageli. Tean vaid, et kui kõrgematel jõududel on soov meid aidata, siis ei tehta seda nii, et määratleda igale inimesele igas päevas täpselt ette, mida ta peab tegema. Üks kõige kohutavam kohustus inimesele on valikuvabadus ja sellejärel vastutus, kõik koos.
Kui inimene ei tunnista oma patusust, paneb ta kinni kõige tähtsama teeraja oma muutumisele. Suurelisus, ülbitsemine, iseenda teadmiste ülehaipimine, iseenese ülehaipimine teiste keskelt ja lõpuks ikkagi see tühjus, kuhu see viib - kusagil kindlasti on Sinust olelusvõitluses kavalam, paremini kohastunud, peenemini manipuleeriv, osavamalt vingerdav. Äkki peaksidki välja surema, sellest ilukõnest meie imekaunitele geenidele hoolimata?
Exupery "Väike prints" on üks kaunimaid raamatuid endiselt, tahaksin kõigile seda soovitada lugeda täna ja ka homme.
2017 sai aastaks, kus isegi planeedi geniaalsemad mängurid näevad osalt õudusega, osalt imetlusega, et meie leiutatud masinad oskavad ootamatult hästi teha seda, milles me arvame ennast olevat peaaegu ülima. See tee on veel lõpuni käimata, aga see peaks viima mõttele saada selgeks see, kes me oleme siin planeedil. Ilma vaimse alandlikkusete ei jõua me mitte kuhugi, sest varsti tulevad masinad, mis mõtlevad meist paremini, aga mitte kusagilt ei saa leiutada masinaid, mis mõtlevad parimas mõttes inimlikult, kes teavad, kes või mis on inimene.