märts 29, 2006

Pajad ja katlad



Riigi esieetikutel on jälle ütlemisi. Oh seda meie vana Savisaare erakonda küll! Jälle võtavad omavahelised neljasilmavestlused linti! Mina lugesin Kesknädalal avaldatust küll välja, et jutt käis ääri veeri nagu kassidel ikka, kui supp veel palav, sellest
kõigevägevamast, mida kõigelahjematele ei pakuta.
Kui nüüd mõni inimene võtaks ette ja kirjutaks sellest loost Lukale kah? Mida teeks Luka sellistega omas riigis? Ja Turkmenbashy-le ka. Mida nemad asjast arvaksid?
Juriidiliselt on meil kõik korrektne. Veel on.
Mis muuseas minu suhet nimetatud või nimetamata erakondadega puudutab, siis see on lihtne: otsin ja otsin ausat inimest eestis ja peale Madissoni pole kedagi võtta, kuid teda liivakasti ei võeta.
Kes nüüd peaks oma pabereid ära kaotama hakkama või muul viisil riigi esiajakirjanike uinuvat eetilist valuläve testima, et rahva haugimälu lookese kähku kähku unustaks?
Või üritab meedia tõesti sellest loost välja pigistada lindiskandaali. Et rahapakkumine, see pole midagi, seda teevad kõik. Aga linti võtta, seda oi oi oi ära tee!
Isikud, kes peaksid permanentselt kuuluma Andrus Kõre praegusse hooldusalasse, peatavad natukeseks oma tegevuse ja siis jätkavad jälle, kui supp ära jahtunud on.
Politseikroonikute huviorbiiti nimetatud tegevus aga ei jõua, sest hammas kõigevägevamate peale seni pole veel hakanud.
Blogardid, ae, kus on teie au, mõistus ja südametunnistus? Või ongi nii, K refleksid käivituvad vaid siis, kui jutt K erakonnale pöördub nii, et mitte K-de õilishing ilusti välja paistaks? Praegu lähevad punktid Edgarile siiski, kes suutis 2004 toimunud au ja südametunnistuse ostu-müügitehingud vist välja selgitada, liistule tõmmata ja 2006 enam oma lambakarjal sedasi sahkerdada ei lubata?
Viisitammed jäävad viisitammedeks ning matsid matsideks ka muudes kondades konnates ning Tallina rae kohta kehtiv diagnoos pandi ammu enne igasuguste K erakondade tekkimist ja kerkimist kultuuripealinnaks kuulutet tõusikluse kantsi juhtima.