märts 22, 2006

Staatsloterij International





















Kõigepealt ühinen mõttes kõikide pidutsejatega seal Krahli baaris, paaril isiklikul põhjusel (pean täitma lastevalvuri austavat ülesannet) ei saanud Tallinna täna jõuda.
Kuid katsun puuduoleva tasa teha läptopi taga ühte eriskummalist miljonivõitu ja selle miraazhi purunemist kirjeldades. Niisiis, kellele see au veel osaks pole langenud, lugege hoolega oma e-maile. Varem või hiljem kukub võit ka teile, olge oma õnnetähes kindel!
Jätaksin selle pisut isikliku ja ennast mitte kõige paremas valguses eksponeeriva halenaljaka esmaspäevahommikuse tragikomöödia kirjeldamata, kui mul tegelikult nüüd sellele mõeldes tõesti veidi lõbus ei hakkaks. Niisiis, hommikul, ajal, kui lapsed tavaliselt teletupse vaatavad, lugesin oma korrespondentsi üle ja leidsin Staatsloterij International poolt mulle läkitatud rõõmsa uudise: olen võitnud MILJON USA DOLLARIT. Muidu need naljad mulle hästi peale ei lähe, aga noh, unine ja
tülpinud, aga väga lootusrikkas edasise elu perspektiivide suhtes, kevad ju ja blogikonkursilgi ikkagi natukene edu saavutatud, lugesin meili läbi. Ja vaata imet, sihukesed imeloteriid ka toimumas, kus piletit ostma ei peagi. Lihtsalt see Staatsloterij International aeg ajalt loosib välja lihtsalt auhindu ka suvaliste e-meili aadresside vahel! Hollandlastest võib seda ju täitsa uskuda, eks ole!
Seal Euroopas ei osata raha mitte kuhugi ju panna!
Etteantud Staatsloterij International webiaadress peale kõige muu paistis täiesti asjalik webisait http://www.staatsloterij.nl (vist hollandikeelne)
olevat, kus tõesti tegeldi loteriide korraldamise ja väljavalitutele raha väljajagamisega. Keegi F. Vincent on ka väga tüüpiline Hollandi nimi. Nii et milles küsimus!! Kohe hoogsalt vastukirja kirjutama, et minu pangakonto number on see ja see ja kas on lootust, et nädala lõpuks raha kindlalt kontol oleks! Kuna ma pole koolis inglise keelt õppinud, selline leninlik iseõppija, on minu keeleoskus väga ühepoolne (loen, aga kirjutamise veeretan kõigi teiste kaela) ja otsustasin siiski veel oodata, mõtelda ja veidi kahelda kah. Viisin lapsed lasteaeda, käisin ära basseinis (prillid unustasin ähmiga koju, kuid head inimesed Aurast aitasid), mõtlesin terve ujumise vältel oma õnnetähe all sündinu suurest saatusest ja ujusin seetõttu kiiremini, kui kunagi varem Aura ajaloos. Nii et raha ootus annab tiivad!
Siis tööl olles logelesin veidi (tundus juba, et pääsen sellest orjusest VARSTI, VARSTI!) kirjutasin kirja oma tuttavale, kus juba üritasin teda veenda lonkavat ingliskeelset teksti redigeerima ja ühtlasi nii igaks juhuks palusin siiski teada anda, kas tema tutvusringkonnas ei ole selliseid tüngasid esinenud.
VASTUS kahjuks oli nagu vedela lämmastiku dush: selgus, et tal olevat neid meile nii 10 tükki saanud ja kõik olla ta stoiliselt kustutanud. Kuna tegemist on filosoofiga, oli vastus küllaltki põiklev - sokraatiline, s.t. ei saa ju elus kunagi midagi välistada. Kuid jah, see kogu hommikupooliku kusagil kasti löödud ja "maul halten und weiter dienen" tüüpi ebatsensuurse sõimuga maha surutud vastik terve mõistuse kurat pääses nüüd lõpuks kusagilt kastist ikkagi välja ja alles siis, nii 2 tunnise eufoorilise jampsimise järel, kirjutasin kirja teksti guuglisse kah. Noh, jah, muidugi. Täpselt sama tekst, täpselt samad numbrid, vaid F. Vincenti asemel oli keegi Smith, või veel kedagi. Kuidas see tüng edasi käib, jäi välja selgitamata. Ekspertide hinnangul tuleb õnneseenel hakata kandma "administration fees" ja loodetud raha ootama jääda kuni viimsepäeva laupäevani. Palju selliseid ootajaid Eestis või maailmas on, seda teab vaid Mooses. Kuid neid on, see on ka selge.
Pääsesin, kuid väikese õpetliku moraliseeriva piitsahoobi enesearmastus siiski sai. Ego, kui ta lasta puurist välja ja tema soovunelmatel lasta liiga palju märatseda, paneb sind kõige hullemat absurdi kah uskuma. Kui siia lisandada veel veidi täiesti reaalseid klaashelmeid kah, on tulemused hirmuäratavad. Nii see käib. Oma egoga vastuvoolu ujumine nõuab tavaliselt meeletuid jõupingutusi. See on enamasti ainuke põhjus, miks pettureid paljastada pole sugugi lihtne. Lihtsaid tüngategijaid ehk veel, aga neid, kes "tõelisi" klaashelmeid müütavaid, neid paljastada ja näidata, et need näe, need Euroehitajad või liberaalse majanduse edendajad või isegi demokraatia eestvõitlejad müüvad teile õigust nälgida, õigust jutumulle puhuda ja ehk isegi ilusate klaashelmestega mängida, aga vastu võtavad teie saatuse, teie mõtted, teie energia, palgatöö, säästud, omandi ja mõtlemisvõime, vot sellistega läheb veel raskemaks. Ühe ogaraga minu enese näol ma olen nüüd tuttavam, kuigi vaevalt, et eriti põhjalikult. Peab vist veel palju sellise katkise katusega majas elama, et oskaks auke näha, neid ära parandada ja rohkem mitte lasta katusel pealt ära sõita.
PS! ja ssekeldaja postkasti hot.ee peal peaks spämmitõrjujat kah külge nikerdama, see vist ka veidi aitaks.